ΓΔ: 2439.85 1.81% Τζίρος: 182.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:18:38
σημαία της Κίνας
Φώτο: Shutterstock

Γουάνγκ Γι: Στη Νέα Υόρκη για το Συμβούλιο Ασφαλείας και μετά στον Καναδά

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ, Γουάνγκ Γι, θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στη συνέχεια θα μεταβεί στον Καναδά, στην πρώτη τέτοια επίσκεψη μετά από δέκα χρόνια.

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη προκειμένου να προεδρεύσει σε υψηλόβαθμη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 26 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη, ο Γουάνγκ θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες και υπουργούς Εξωτερικών από άλλες χώρες, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο των επαφών του.

Αμέσως μετά, ο Κινέζος υπουργός θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στον Καναδά από τις 28 έως τις 30 Μαΐου. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Κινέζου υπουργού Εξωτερικών στη χώρα εδώ και δέκα χρόνια, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γκούο Τζιακούν κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Πεκίνο.

«Οι σχέσεις Κίνας-Καναδά έχουν κάνει στροφή και συνεχίζουν να βελτιώνονται και οι δύο πλευρές εργάζονται για να οικοδομήσουν έναν νέο τύπο στρατηγικής σύμπραξης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γκούο.

Η Κίνα, σύμφωνα με τον ίδιο, προσδοκά ότι η επίσκεψη θα ενισχύσει την πολιτική εμπιστοσύνη, θα διευρύνει την αμοιβαία επωφελή συνεργασία, θα συμβάλει στη διαχείριση διαφορών και θα διατηρήσει τις διμερείς σχέσεις σε μια υγιή, σταθερή και βιώσιμη πορεία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έδρα Ηνωμένων Εθνών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελλάδα: Απαίτηση για σεβασμό Χάρτη ΟΗΕ και μεταρρύθμιση Συμβουλίου

Το Συμβούλιο Ασφαλείας συζήτησε υπό την προεδρία της Κίνας την ενίσχυση του ΟΗΕ, με τον ΓΓ Αντόνιο Γκουτέρες να τονίζει ότι ο Χάρτης του ΟΗΕ και οι αρχές του απειλούνται καθώς οι συγκρούσεις παγκοσμίως έχουν φτάσει σε ιστορικά υψηλά.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Αναβολή για την επόμενη εβδομάδα στη ψηφοφορία του ΟΗΕ για το Στενό του Χορμούζ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα το σχέδιο απόφασης του Μπαχρέιν για την προστασία της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Χορμούζ, με αντιδράσεις από Κίνα και Ρωσία που ζήτησαν αλλαγές στο κείμενο.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Ειδική ενημέρωση Ισραήλ σε 100+ διπλωμάτες για απειλή Ιράν

Πάνω από 100 διπλωμάτες από χώρες-μέλη του ΟΗΕ συμμετείχαν σε ενημέρωση στη Νέα Υόρκη για την ιρανική απειλή, με διοργανωτή τον Ισραηλινό πρέσβη Ντανόν. Συμμετείχαν Γαλλία, Ιαπωνία, Ρωσία, Τουρκία και άλλες χώρες.
Μελάνια Τραμπ χαμογελάει
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μελάνια Τραμπ θα προεδρεύσει συνεδρίασης του ΣΑ στον ΟΗΕ

Η Μελάνια Τραμπ θα προεδρεύσει σήμερα στη Νέα Υόρκη συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα παιδιά, την τεχνολογία και την εκπαίδευση σε περιοχές σύγκρουσης, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Σημαία Ηνωμένων Εθνών
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Απορρίφθηκε η πρόταση Ρωσίας-Κίνας για αναβολή κυρώσεων στο Ιράν

Η πρόταση Ρωσίας-Κίνας για εξάμηνη αναβολή κυρώσεων στο Ιράν απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ, με μόνο 4 υπέρ και 9 κατά. Οι κυρώσεις επανέρχονται τα μεσάνυχτα, καθώς κατηγορείται η Τεχεράνη για παραβίαση της συμφωνίας του 2015.