ΓΔ: 2603.7 0.19% Τζίρος: 257.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία

Ιταλία: Διαμαρτυρίες Μελόνι-Ταγιάνι για τη μεταχείριση της Global Sumud

Η Ιταλία, μέσω κοινής δήλωσης της πρωθυπουργού Μελόνι και του ΥΠΕΞ Ταγιάνι, διαμαρτύρεται για τη μεταχείριση Ιταλών μελών της Global Sumud Flotilla από το Ισραήλ, ζητώντας άμεση απελευθέρωση και συγγνώμη από το Τελ Αβίβ.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι και ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι εξέφρασαν έντονη διαμαρτυρία για τη μεταχείριση μελών της Global Sumud Flotilla από το Ισραήλ, σύμφωνα με κοινή γραπτή τους δήλωση.

Στη δήλωσή τους, η πρωθυπουργός και ο επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας υπογράμμισαν: «Οι εικόνες του Ισραηλινού υπουργού Μπεν Γκβιρ είναι απαράδεκτες. 

Είναι ανεπίτρεπτο οι διαδηλωτές αυτοί, μεταξύ των οποίων και πολλοί Ιταλοί, να υποβάλλονται σε μια τέτοια μεταχείριση, η οποία πλήττει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. 

Η ιταλική κυβέρνηση πραγματοποιεί άμεσα, στο υψηλότερο θεσμικό επίπεδο, όλα τα αναγκαία βήματα για να πετύχει την άμεση απελευθέρωση των εμπλεκόμενων, Ιταλών πολιτών.»

Η ιταλική πλευρά απαιτεί επίσης να υπάρξει συγγνώμη για τη συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες αυτούς και για το γεγονός ότι αγνοήθηκαν τα αιτήματα της κυβέρνησης της Ρώμης. 

Όπως αναφέρεται στη δήλωση, το υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει άμεσα τον πρέσβη του Ισραήλ στην Ιταλία, προκειμένου να ζητήσει επίσημες εξηγήσεις για τα γεγονότα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μελόνι: Παρέμβαση στο Ορμούζ σημαίνει κίνδυνο εμπλοκής στον πόλεμο

Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε πως παρέμβαση στο Ορμούζ σημαίνει βήμα προς τον πόλεμο. Τόνισε τη σημασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας κι ότι η Ιταλία θα ενισχύσει την αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα με διεθνή συνεργασία.
Πολεμικά πλοία ασκήσεων
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιταλία στέλνει φρεγάτα στην Κύπρο, λέει η πρωθυπουργός Μελόνι

Η Ιταλία στέλνει φρεγάτα στην Κύπρο για προστασία της ΕΕ, μετά από επίθεση drone σε βρετανική βάση. Η Μελόνι τονίζει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και ξεκαθαρίζει πως η Ιταλία δεν εμπλέκεται στη σύγκρουση.
Αντόνιο Ταγιάνι πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός ΥΠΕΞ: Ανησυχία για πολλούς Ιταλούς που πρέπει να επαναπατριστούν

Ανησυχία εκφράζει ο Ιταλός ΥΠΕΞ Ταγιάνι για τον μεγάλο αριθμό Ιταλών τουριστών που πρέπει να επιστρέψουν μετά την επίθεση κατά του Ιράν. Η πρεσβεία στην Τεχεράνη παραμένει ανοικτή και οι Ιταλοί πολίτες στην περιοχή είναι ασφαλείς.
Τζορντάν Μπαρντέλα ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία-Γαλλία: Ο Μπαρντελά συγκρίνει την κριτική με αυτή προς τη Μελόνι

Ο Ζορντάν Μπαρντελά παρομοίασε την κριτική στον προϋπολογισμό του Εθνικού Συναγερμού με τις αμφιβολίες για τη Μελόνι πριν γίνει πρωθυπουργός. Τόνισε ότι η πρότασή του θα επανεκκινήσει την οικονομία και θα μειώσει το δημόσιο χρέος της Γαλλίας.
Τζόρτζια Μελόνι συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: Λύση για την ενέργεια εντός ΕΕ το συντομότερο ζητά η Ιταλία

Η Τζόρτζια Μελόνι τόνισε πως η ενεργειακή κρίση απαιτεί άμεσες και διαρθρωτικές απαντήσεις από την ΕΕ. Επισήμανε την ανάγκη ελέγχου τιμών φυσικού αερίου και υπενθύμισε τα μέτρα στήριξης για τους Ιταλούς απέναντι στις αυξανόμενες τιμές.