ΓΔ: 2373.21 -0.52% Τζίρος: 231.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σεισμογράφος γραφήματος
Φωτο: Shutterstock

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην κεντροανατολική Τουρκία

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στην κεντροανατολική Τουρκία, με εστιακό βάθος 10 χλμ, σύμφωνα με το Γερμανικό Κέντρο Ερευνών για τις Γεωεπιστήμες (GFZ).

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,8 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στην κεντροανατολική Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών για τις Γεωεπιστήμες (GFZ).

Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα, όπως ανέφερε το GFZ, στοιχείο που υποδηλώνει ότι η δόνηση ήταν σχετικά επιφανειακή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην κεντροανατολική Τουρκία, αναφέρει το γερμανικό GFZ

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ ταρακούνησε την κεντροανατολική Τουρκία, με εστιακό βάθος 10 χλμ., σύμφωνα με το Γερμανικό Κέντρο Γεωεπιστημών. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή θύματα μέχρι στιγμής, μετέδωσε το NTV.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Έντονη ανησυχία για Τουρκία, αντιπολίτευση ζητά αυστηρή στάση

Ανησυχία εκφράζει το Βερολίνο για τις διώξεις κατά του CHP στην Τουρκία. Η γερμανική αντιπολίτευση ζητά αυστηρότερη στάση απέναντι στην Άγκυρα και ενίσχυση της στήριξης της κοινωνίας των πολιτών και των δημοκρατικών δυνάμεων.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στη Μαλάτεια Τουρκίας χωρίς ζημιές ή θύματα

Σεισμός 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στη Μαλάτεια Τουρκίας, με εστιακό βάθος 7 χλμ. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές ή τραυματισμοί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός και σε γειτονικές περιοχές.
Σημαίες ΕΕ και Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Γερμανίας: Αξιόπιστη εταίρος η Τουρκία, αλλά απαραίτητα τα κριτήρια Κοπεγχάγης για ΕΕ

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Γιόχαν Βάντεφουλ χαρακτήρισε την Τουρκία αξιόπιστο εταίρο και ζήτησε εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ-Άγκυρας, τονίζοντας ωστόσο τα κριτήρια Κοπεγχάγης για ένταξη. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Φιντάν ζήτησε ρεαλιστική, μη πολιτική αξιολόγηση από την ΕΕ.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλία Ερντογάν-Σταϊνμάγερ για διμερείς σχέσεις και διεθνείς εξελίξεις

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και ο Γερμανός πρόεδρος Σταϊνμάιερ συνομίλησαν τηλεφωνικά, εστιάζοντας στις διμερείς σχέσεις, καθώς και σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.