ΓΔ: 2243.77 0.34% Τζίρος: 10.70 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:43:35
Κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ιράν
Απεικόνιση των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν, με έμφαση στις οικονομικές συνέπειες.

Ιράν: Πρόταση προς ΗΠΑ για άρση κυρώσεων και απελευθέρωση κεφαλαίων

Το Ιράν πρότεινε στις ΗΠΑ άρση κυρώσεων, απελευθέρωση παγωμένων κεφαλαίων, άρση ναυτικού αποκλεισμού, τερματισμό πολέμου στη Μέση Ανατολή, αποχώρηση αμερικανικών δυνάμεων και αποζημιώσεις για καταστροφές, σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών.

Η πρόταση του Ιράν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες προβλέπει την άρση των κυρώσεων κατά της Τεχεράνης, την αποδέσμευση παγωμένων ιρανικών κεφαλαίων και τον τερματισμό του ναυτικού αποκλεισμού της χώρας, όπως δήλωσε ο ιρανός υφυπουργός Εξωτερικών Καζέμ Γαριμπαμπαντί, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Σύμφωνα με τον Γαριμπαμπαντί, η πρόταση περιλαμβάνει επίσης τον τερματισμό του πολέμου σε όλα τα μέτωπα, μεταξύ αυτών και στο Λίβανο, την αποχώρηση των δυνάμεων των ΗΠΑ από περιοχές κοντά στα ιρανικά σύνορα, καθώς και την καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τις πολεμικές συγκρούσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ ανέβαλε προγραμματισμένη επίθεση κατά του Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ανέβαλε προγραμματισμένη στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν, μετά από εκκλήσεις ηγετών της Μέσης Ανατολής, ξεκαθαρίζοντας πως οι αμερικανικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα για ενδεχόμενη δράση.
Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επίθεση Φρουρών κατά οργανώσεων που δρούσαν υπέρ ΗΠΑ-Ισραήλ

Το Ιράν εξαπέλυσε επίθεση σε ομάδες κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, που, σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, δρούσαν για ΗΠΑ και Ισραήλ και προσπάθησαν να μεταφέρουν αμερικανικά όπλα, χωρίς να διευκρινίζεται αν υπάρχουν θύματα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Δεν θα μείνει τίποτα από το Ιράν» αν δεν υπογραφεί συμφωνία

Ο Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε στο Truth Social ότι αν το Ιράν δεν συνάψει συμφωνία με τις ΗΠΑ, «δεν θα μείνει τίποτα από αυτούς», τονίζοντας πως ο χρόνος τελειώνει για την Τεχεράνη. Οι διαπραγματεύσεις παραμένουν αδιέξοδες.
Σημαία της Νότιας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σεούλ ζητά εξηγήσεις από Τεχεράνη για επίθεση σε πλοίο στα Στενά Ορμούζ

Ο ΥΠΕΞ της Ν. Κορέας ζήτησε εξηγήσεις από το Ιράν για την επίθεση σε νοτιοκορεατικό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ, ενώ αξιωματούχος εκτίμησε πως η πιθανότητα εμπλοκής άλλης χώρας είναι μικρή.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν και Αλ Ναχιάν συζήτησαν για την πολεμική κατάσταση στο Ιράν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε με τον ηγέτη των ΗΑΕ την κατάσταση στο Ιράν, υπογραμμίζοντας τη σημασία πολιτικών και διπλωματικών λύσεων. Ευχαρίστησε επίσης τα ΗΑΕ για την ανθρωπιστική τους στήριξη στην Ουκρανία.
ΑΑμμππάάςς  ΑΑρρααγγκκττσσίί  πποορρττρρααίίττοο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν καταγγέλλει τα ΗΑΕ ως ενεργό εταίρο στον πόλεμο με ΗΠΑ-Ισραήλ

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί κατηγορεί τα ΗΑΕ ότι στηρίζουν ΗΠΑ και Ισραήλ στον πόλεμο κατά του Ιράν, μια μέρα μετά τη διάψευση συνάντησης Νετανιάχου-Μπιν Ζαγιέντ. Τη δήλωση έκανε από τη σύνοδο BRICS στην Ινδία.