Δύο από τους τραυματίες που χθες χτυπήθηκαν από οδηγό αυτοκινήτου στο κέντρο της Μόντενα υποβλήθηκαν σε επέμβαση για αφαίρεση των κάτω άκρων. Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει μια γυναίκα 55 ετών, η οποία παγιδεύτηκε μεταξύ του οχήματος και βιτρίνας καταστήματος.
Άλλοι δύο τραυματίες, ηλικίας 52 και 69 ετών, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή της στην Κύπρο και αναμένεται να μεταβεί άμεσα στη Μόντενα.
Την πόλη θα επισκεφθεί και ο πρόεδρος της ιταλικής δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες που συνέβαλαν στη σύλληψη του δράστη Σαλίμ Ελ Κούντρι. Ο δήμαρχος της Μόντενα Μάσιμο Μετζέτι ανέφερε ότι, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας της πόλης, ο Ελ Κούντρι παρουσίασε από το 2022 έως το 2024 σχιζοειδή διαταραχή προσωπικότητας.
Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι «όλα φέρονται να οδηγούν προς μια ατομική πράξη, πέρα από τα όρια της λογικής». Ο 31χρονος δράστης κατηγορείται από τις ιταλικές εισαγγελικές αρχές για «διάπραξη σφαγής», όπως προβλέπει ο ποινικός κώδικας της χώρας.