ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Κατάστημα Samsung πρόσοψη
Η πρόσοψη καταστήματος της Samsung σε πολυσύχναστη πόλη, με αντανάκλαση αστικών κτιρίων.

Ν. Κορέα: Παρέμβαση πρωθυπουργού για να αποτραπεί απεργία στη Samsung

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας, Κιμ Μιν-σεόκ, κάλεσε τη Samsung και το συνδικάτο να επιτύχουν συμβιβασμό για τους μισθούς, προκειμένου να αποτραπεί η πολυήμερη απεργία που απειλεί να πλήξει σοβαρά τη βιομηχανία μικροκυκλωμάτων.

Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Κιμ Μιν-σεόκ δήλωσε ότι θα εξετάσει κάθε δυνατή επιλογή για να αποτραπεί η επικείμενη απεργία στη Samsung Electronics. Κάλεσε τη διοίκηση της εταιρείας και το συνδικάτο των εργαζομένων να καταλήξουν σε συμβιβασμό στις διαπραγματεύσεις για τους μισθούς.

Ο νέος γύρος συνομιλιών, υπό την αιγίδα της κυβέρνησης, έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα. Οι διαπραγματεύσεις θεωρούνται κρίσιμες, καθώς η απεργία 18 ημερών που σχεδιάζει το συνδικάτο θα ξεκινήσει τρεις ημέρες αργότερα, εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά του.

Μια παρατεταμένη κινητοποίηση στον μεγαλύτερο κατασκευαστή μικροκυκλωμάτων παγκοσμίως θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές αναταράξεις στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού της τεχνολογίας, επηρεάζοντας τόσο την παραγωγή όσο και τις διεθνείς αγορές.

(Με πληροφορίες από Yonhap)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

διαδήλωση με γαλλικές σημαίες
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Πανεθνικές κινητοποιήσεις αύριο σε 250 πόλεις ενάντια στη λιτότητα

Συνδικάτα καλούν σε μαζικές απεργίες με αιχμή τον προϋπολογισμό του 2026, προκαλώντας πολιτική πίεση στη νέα κυβέρνηση Λεκορνί. Πάνω από 80.000 αστυνομικοί σε επιφυλακή για τυχόν επεισόδια.
Διαδήλωση στο Ισραήλ πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Το Εργατικό Δικαστήριο αποφάσισε να λήξει η γενική απεργία στο Ισραήλ

Στην αιτιολόγηση της απόφασής του το δικαστήριο εκτίμησε πως «ήταν σαφές πως επρόκειτο για μια πολιτική απεργία», διευκρινίζοντας πως δεν βρήκε «κανένα οικονομικό επιχείρημα» στις εξηγήσεις του συνδικάτου Χισταντρούτ.
Πολεμικό Ναυτικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ανάρτηση για ονοματοδοσία και ύψωση σημαίας στη φρεγάτα «ΝΕΑΡΧΟΣ»

Η φρεγάτα «Νέαρχος», δεύτερη Belharra, εντάχθηκε στον στόλο ενισχύοντας το Πολεμικό Ναυτικό, όπως ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης. Πρόκειται για νέο βήμα του εξοπλιστικού προγράμματος, που θωρακίζει την ασφάλεια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Μαζική συμμετοχή φοιτητών στις κινητοποιήσεις, λίγα επεισόδια

Χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενοι διαδήλωσαν μαζικά σε πάνω από 50 ιταλικές πόλεις, συμμετέχοντας στη γενική απεργία που προκήρυξε η Usb. Στο Τορίνο και τη Μπολόνια σημειώθηκαν μικροεντάσεις, χωρίς τραυματισμούς ή βανδαλισμούς.
Μιχάλης Χρυσοχιϊδης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη και Κοντογεώργη στους Φιλιάτες για περιφερειακή ανάπτυξη

Ο Θ. Κοντογεώργης τόνισε τη σημασία της ισόρροπης ανάπτυξης της περιφέρειας, ενώ ο Μ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε τον ουσιαστικό ρόλο της περιφερειακής Ελλάδας στην ανάπτυξη, την ευημερία και την ασφάλεια της χώρας.