ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αστυνομικός Ιταλίας υπηρεσία
Αστυνομικός της Ιταλίας δίπλα σε περιπολικό σε αστική περιοχή τη νύχτα.

Ιταλία: Οκτώ τραυματίες στη Μόντενα, οι τέσσερις σοβαρά

Ο δράστης της επίθεσης στη Μόντενα τραυμάτισε οκτώ άτομα, τέσσερα σοβαρά, με μια γυναίκα, 55 ετών, σε κρίσιμη κατάσταση. Πρόκειται για 31χρονο με ψυχολογικά προβλήματα, που συνελήφθη μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με νέα στοιχεία των ιταλικών αρχών, ένας άνδρας προκάλεσε πανικό στη Μόντενα όταν επιτέθηκε σε περαστικούς σε κεντρικό δρόμο, τραυματίζοντας οκτώ άτομα. Τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ μια γυναίκα 55 ετών δίνει μάχη για τη ζωή της.

Ο δράστης, ηλικίας 31 ετών, συνελήφθη και ανακρίνεται από τις αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, λάμβανε φαρμακευτική αγωγή λόγω ψυχολογικών προβλημάτων. Μάρτυρες ανέφεραν ότι το όχημά του ανέβηκε στο πεζοδρόμιο με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πιθανώς άνω των 100 χιλιομέτρων την ώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζόρτζια Μελόνι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή δήλωση ηγετών Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας, Μάλτας για τη μετανάστευση

Στο Europe Gulf Forum, οι ηγέτες Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας και Μάλτας τόνισαν την ανάγκη αποφυγής μεταναστευτικής κρίσης όπως το 2015, συμφωνώντας στη συνέχιση συζητήσεων σε τέσσερις βασικούς άξονες εργασίας.
Πάπας Λέων ΙΔ'
ΔΙΕΘΝΗ

Πάπας Λέων ΙΔ': Όχι άμυνα ο εξοπλισμός που αυξάνει εντάσεις

Ο πάπας Λέων ο ΙΔ', μιλώντας σε φοιτητές στη Ρώμη, προειδοποίησε ότι η αύξηση στρατιωτικών δαπανών εντείνει τις εντάσεις και πλήττει παιδεία και υγεία. Τόνισε την ανάγκη ελέγχου της τεχνητής νοημοσύνης στη στρατιωτική χρήση.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Δύο ναρκαλιευτικά κοντά στα Στενά του Χορμούζ για αυξημένη ασφάλεια

Ο Ιταλός Υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε την αποστολή δύο ναρκαλιευτικών κοντά στα Στενά του Χορμούζ, ξεκινώντας από την ανατολική Μεσόγειο και την Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο διεθνών αποστολών, λόγω της αυξανόμενης απειλής ναρκών.
Ιατρός στο νοσοκομείο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανός τουρίστας σε καραντίνα στο Μιλάνο λόγω επαφής με χανταϊό

Βρετανός τουρίστας νοσηλεύεται σε καραντίνα στο Μιλάνο για 40 μέρες, αφού είχε επαφή σε πτήση με ηλικιωμένη που πέθανε από χανταϊό. Η ειδοποίηση ήρθε από το βρετανικό υπουργείο Υγείας προς τις ιταλικές αρχές.
Νοσοκομειακό δωμάτιο κλίνες
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός 25χρονος με ύποπτα συμπτώματα χανταϊού μεταφέρεται σε νοσοκομείο

Νεαρός 25 ετών από την Καλαβρία, που ταξίδευε με την ίδια πτήση όπου εντοπίστηκε ο χανταϊός, παρουσιάζει συμπτώματα και μεταφέρεται στο νοσοκομείο Σπαλαντζάνι της Ρώμης για εξετάσεις, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλός σε καραντίνα μετά από επαφή με γυναίκα που πέθανε από χανταϊό

Σε καραντίνα τέθηκαν δύο νεαροί άνδρες σε Νάπολη και Καλαβρία που ήρθαν σε επαφή με 69χρονη γυναίκα η οποία πέθανε από χανταϊό. Θα παραμείνουν προληπτικά απομονωμένοι για 45 ημέρες, χωρίς συμπτώματα. Σε παρακολούθηση δύο ακόμα άτομα.