ΓΔ: 2592.76 0.90% Τζίρος: 51.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:51:40
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας

Ανταλλαγή 205 αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σήμερα από 205 αιχμαλώτους πολέμου, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA. Η ανταλλαγή έγινε στο πλαίσιο τριήμερης κατάπαυσης πυρός που συμφωνήθηκε με τη μεσολάβηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ρωσία και η Ουκρανία προχώρησαν σήμερα σε ανταλλαγή 205 αιχμαλώτων πολέμου η κάθε πλευρά, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως ένδειξη αποκλιμάκωσης μετά από μήνες έντονων συγκρούσεων.

Η Μόσχα είχε δηλώσει νωρίτερα μέσα στον μήνα ότι συμφώνησε με το Κίεβο για την ανταλλαγή αιχμαλώτων, στο πλαίσιο μιας τριήμερης κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Συνομιλία Ζελένσκι-Βανς για τις παγκόσμιες επιπτώσεις του πολέμου

Ο Ζελένσκι συνομίλησε με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς για τις ρωσικές επιθέσεις και επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της αντιαεροπορικής άμυνας, τονίζοντας τη σημασία των συστημάτων Patriot για την προστασία της Ουκρανίας.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα νεκροί και πολλοί τραυματίες σε επιθέσεις σε Ουκρανία-Ρωσία

Τουλάχιστον δέκα νεκροί και περίπου είκοσι τραυματίες σημειώθηκαν από επιθέσεις σε Ουκρανία και Ρωσία. Ρωσικός πύραυλος στην Οδησσό σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε οκτώ, ανάμεσά τους δύο παιδιά.
Βλαντίμιρ Πούτιν
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Θα απαντήσουμε με ισχυρότερα χτυπήματα στις ουκρανικές επιθέσεις

Ο Πούτιν προειδοποίησε πως η Μόσχα θα απαντήσει στις ουκρανικές επιθέσεις με ισχυρά αντίποινα και αυξημένη ένταση, καθώς αγνοεί εκκλήσεις για διαπραγματεύσεις μετά από πλήγματα σε ρωσικές υποδομές που προκαλούν ελλείψεις καυσίμων.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στο λιμάνι Τσορνομόρσκ κοντά στην Οδησσό

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πλήγματα σε υποδομές στρατιωτικής διακίνησης στο λιμάνι Τσορνομόρσκ, κοντά στην Οδησσό, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και αναστολή δραστηριοτήτων εταιρειών. Χωρίς άμεση αντίδραση από την Ουκρανία.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Τα ουκρανικά πλήγματα σε Ρωσία παρατείνουν τον πόλεμο στην Ευρώπη

Το Κρεμλίνο απορρίπτει την εκτίμηση Τραμπ ότι η κλιμάκωση των ουκρανικών επιθέσεων μπορεί να οδηγήσει τη Μόσχα σε διαπραγματεύσεις, προειδοποιώντας για παράταση του πολέμου πάλι,
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά γεράκια ζητούν κλιμάκωση και διακοπή συνομιλιών με ΗΠΑ

Σκληροπυρηνικοί Ρώσοι, εξαγριωμένοι από ουκρανικές επιθέσεις και απογοητευμένοι από τις ΗΠΑ, καλούν τον Πούτιν να κλιμακώσει τη σύγκρουση, ζητώντας ακόμα και χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στην Κριμαία και ρωσικές πόλεις.