ΓΔ: 2340.49 -0.52% Τζίρος: 240.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ράντκλιφ Κάμερα Οξφόρδης
Πανοραμική θέα της Ράντκλιφ Κάμερα και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μηνιγγίτιδα σε κολλέγιο της Αγγλίας: Ένας νεκρός, δύο σε νοσηλεία

Συναγερμός στη νότια Αγγλία λόγω τριών κρουσμάτων μηνιγγίτιδας σε φοιτητές κολλεγίου στο Μπέρκσιρ, με έναν νεκρό και δύο νοσηλευόμενους. Ελήφθησαν προληπτικά μέτρα για όσους ήρθαν σε επαφή με τα κρούσματα.

Συρροή κρουσμάτων μηνιγγίτιδας καταγράφεται στην κομητεία Μπέρκσιρ της νότιας Αγγλίας, όπου ένας φοιτητής έχασε τη ζωή του και δύο ακόμη νοσηλεύονται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA).

Η UKHSA διευκρινίζει ότι τα τρία κρούσματα αφορούν νέους που συνδέονται με κολλέγιο της περιοχής. Ένα από αυτά αφορά μηνιγγίτιδα τύπου Β, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα πρόσθετων εργαστηριακών εξετάσεων. Σε άτομα που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα περιστατικά έχουν χορηγηθεί προληπτικά αντιβιοτικά.

Παθολόγος της περιοχής όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα ανέφερε ότι ο φοιτητής που κατέληξε σπούδαζε στο κολλέγιο Χένλι. Όπως πρόσθεσε, οι υγειονομικές αρχές έχουν ήδη επικοινωνήσει με όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας υπογραμμίζουν ότι η μηνιγγιτιδοκοκκική νόσος μεταδίδεται μέσω στενής επαφής, επισημαίνοντας πως ο κίνδυνος για το ευρύτερο κοινό παραμένει χαμηλός.

Τον Μάρτιο, επιδημία μηνιγγίτιδας στο Κεντ της Αγγλίας είχε προκαλέσει τον θάνατο δύο ανθρώπων σε σύνολο 27 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, γεγονός που είχε οδηγήσει σε αυξημένη ζήτηση εμβολίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ χαμογελαστός
ΔΙΕΘΝΗ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είμαι πολύ υπερήφανος για τη σύζυγό μου Κέιτ

Η πριγκίπισσα Κέιτ, σε ύφεση από τον καρκίνο, ξεκινά σταδιακά ξανά τα επίσημα ταξίδια της, όπως δήλωσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, εκφράζοντας περηφάνια. Η πρώτη της επίσκεψη μετά από τρία χρόνια έγινε τον Μάιο στην Ιταλία.
Σημαία Λαϊκής Δημοκρατίας Κονγκό
ΔΙΕΘΝΗ

Λονδίνο: 23 εκατ. ευρώ στη ΛΔ Κονγκό για τον περιορισμό του Έμπολα

Η Βρετανία ανακοίνωσε νέο πακέτο 23 εκατ. ευρώ για την αντιμετώπιση του Έμπολα στη ΛΔ Κονγκό, όπου υπάρχουν 600 ύποπτα κρούσματα, 139 ύποπτοι θάνατοι και 51 επιβεβαιωμένα. Δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν και στη γειτονική Ουγκάντα.
Κιρ Στάρμερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Πλήρης στήριξη Στάρμερ στον Στρίτινγκ, λέει η Ντάουνινγκ Στριτ

Ο Κιρ Στάρμερ διατηρεί πλήρη εμπιστοσύνη στον υπουργό Υγείας Γουές Στρίτινγκ, παρά δημοσιεύματα περί επικείμενης παραίτησής του, ανέφερε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, αποφεύγοντας να αποκαλύψει το περιεχόμενο σχετικών συνομιλιών.