ΓΔ: 2611.77 1.64% Τζίρος: 295.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Νάιτζελ Φάρατζ πορτρέτο

Reform UK: Σε έλεγχο ο Φαράζ για δώρο 5 εκατ. λιρών

Το Reform UK βρίσκεται σε επαφή με την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, μετά τις πληροφορίες ότι ο Νάιτζελ Φαράζ ερευνάται για αδήλωτο δώρο 5 εκατ. λιρών.

Το Reform UK ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με την εποπτική αρχή του βρετανικού κοινοβουλίου, μετά τις πληροφορίες πως ο ηγέτης του, Νάιτζελ Φαράζ, ερευνάται για πιθανή παραβίαση κανόνων δεοντολογίας, εξαιτίας αποδοχής δώρου αξίας 5 εκατ. λιρών χωρίς σχετική δήλωση.

Το ακροδεξιό λαϊκιστικό κόμμα, που αναδείχθηκε μεγάλος νικητής στις τοπικές εκλογές της περασμένης Πέμπτης στην Αγγλία, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής των Κοινοτήτων για το ζήτημα, υπογραμμίζοντας πως δεν υπήρξε καμία παραβίαση κανόνων.

«(Ο Φαράζ) υπήρξε πάντα σαφής ότι επρόκειτο για προσωπικό, άνευ όρων δώρο και δεν παραβιάστηκε κανένας κανόνας», δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος.

Αντίπαλα πολιτικά κόμματα είχαν κατηγορήσει τον Απρίλιο τον Φαράζ ότι παρέβη τους κανονισμούς, επειδή δεν δήλωσε τη δωρεά. Σύμφωνα με τους κοινοβουλευτικούς κανόνες, οι βουλευτές οφείλουν να δηλώνουν κάθε δωρεά που έλαβαν κατά το έτος πριν από τις εκλογές, εντός ενός μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Ο Φαράζ έχει δηλώσει ότι η δωρεά, η οποία προήλθε από τον επενδυτή κρυπτονομισμάτων Κρίστοφερ Χάρμπορν, αφορούσε την προσωπική του ασφάλεια, πραγματοποιήθηκε πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για τις εθνικές εκλογές του 2024 και, ως εκ τούτου, δεν θεωρείται πολιτική δωρεά.

Το γραφείο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής των Κοινοτήτων δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Το Reform UK προηγείται στις δημοσκοπήσεις από τις αρχές του περασμένου έτους, γεγονός που έχει οδηγήσει σε αυξημένο έλεγχο των πηγών χρηματοδότησής του.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
ξηρασία και λειψυδρία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Ιούλιος φέτος ήταν ο ξηρότερος από το 1836

Η Αγγλία και η Ουαλία είχαν τον πιο ξηρό και ηλιόλουστο Ιούλιο από το 1836, με κύματα ζέστης και έντονη ξηρασία, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της MetOffice, κάνοντας τον φετινό Ιούλιο έναν από τους πιο αξιοσημείωτους μήνες.
Αντιτορπιλικό HMS Dragon
ΔΙΕΘΝΗ

Reform UK: Ναυτικό εναντίον μεταναστών στη Μάγχη ζητά το κόμμα

Το κόμμα Reform UK προτείνει «Επιχείρηση Φρούριο»: ανάπτυξη του Βασιλικού Ναυτικού στη Μάγχη για να σταματήσει πλοία με μετανάστες και να τα επιστρέφει στη Γαλλία, εφόσον αναλάβει την εξουσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα κατά του υπαρχηγού του Reform διεξάγει επιτροπή στη Βρετανία

Ο Ρίτσαρντ Τάις του Reform UK ερευνάται για πιθανή μη δήλωση συμφερόντων, όπως ανακοίνωσε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας. Η έρευνα ξεκίνησε στις 28 Ιουλίου. Το κόμμα δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής.
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 20 χρόνια κάθειρξη σε γραφείο τελετών για απάτη με σορούς

Ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Ρόμπερτ Μπους καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση επειδή κρατούσε σορούς αντί να τις ενταφιάζει ή να τις καίει, ενώ έδινε λανθασμένη τέφρα σε οικογένειες. Δήλωσε ένοχος για αδικήματα 12 ετών.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη άνδρα στην Κύπρο για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν σε βρετανική βάση

Στην Κύπρο συνελήφθη άνδρας με βρετανική και αζερική υπηκοότητα, κατηγορούμενος για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν σε βρετανική στρατιωτική βάση, όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.