ΓΔ: 2492.71 1.49% Τζίρος: 263.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο

Λαβρόφ: Καμία ουσιαστική εξέλιξη στις αμερικανορωσικές σχέσεις

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως, παρά τις υποσχέσεις για βελτίωση των αμερικανορωσικών σχέσεων, στην πράξη δεν υπάρχουν αποτελέσματα, ενώ η Μόσχα εκτιμά την πρόθεση διαλόγου από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι, παρά τις συζητήσεις για τις τεράστιες δυνατότητες των αμερικανορωσικών σχέσεων, στην πράξη «δεν συμβαίνει τίποτα».

Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποκατέστησε τον διάλογο με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και έχει υποσχεθεί επανειλημμένα να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να έχει επιτύχει μέχρι στιγμής τον στόχο αυτό.

Ο Λαβρόφ σημείωσε ότι «οι καλές κουβέντες» για συνεργασία στους τομείς της τεχνολογίας, της ενέργειας και άλλων σχεδίων δεν έχουν αποφέρει απτά αποτελέσματα. «Τίποτα δεν έχει συμβεί στην πραγματική ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η Μόσχα εκτιμά την πρωτοβουλία του Τραμπ να ξεκινήσει διάλογο.

«Πέρα από αυτόν τον τακτικό διάλογο – που είναι κάτι συνηθισμένο στις σχέσεις μεταξύ λαών και χωρών—όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν το μοτίβο που ξεκίνησε ο πρόεδρος Μπάιντεν», σχολίασε ο Ρώσος υπουργός, αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, «οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν επί της προεδρίας του παραμένουν σε ισχύ». Όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση Τραμπ έχει αναλάβει δικές της πρωτοβουλίες για να «τιμωρήσει την οικονομία της Ρωσίας», μιλώντας στο RT India στα αγγλικά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λογότυπο CIA ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Εξετάζεται ρωσική εμπλοκή σε ιρανικές επιθέσεις κατά της CIA

Εκρήξεις σε εγκαταστάσεις της CIA στον Κόλπο, πιθανόν από ιρανικά drones, προβληματίζουν τις ΗΠΑ για πιθανή ρωσική υποστήριξη στο Ιράν με πληροφορίες ή τεχνολογία. Δύο βάσεις επλήγησαν, μεταξύ τους και το συγκρότημα της πρεσβείας στο Ριάντ.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να φτιάξει Πάτριοτ πυραύλους

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα επιτρέψουν στην Ουκρανία να κατασκευάσει πυραύλους Patriot, ενώ τόνισε πως τόσο Ρωσία όσο και Ουκρανία επιθυμούν τον τερματισμό του πολέμου. Το Patriot χαρακτηρίζεται ως αμυντικό όπλο.
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν και Τραμπ συζήτησαν για Ουκρανία και διεθνή θέματα τηλεφωνικά

Οι πρόεδροι Πούτιν και Τραμπ συνομίλησαν τηλεφωνικά με αφορμή την 250ή επέτειο των ΗΠΑ, συζητώντας κυρίως για την Ουκρανία ενόψει της συνόδου του ΝΑΤΟ, καθώς και για διεθνή ζητήματα όπως το Ιράν και η Μέση Ανατολή.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά γεράκια ζητούν κλιμάκωση και διακοπή συνομιλιών με ΗΠΑ

Σκληροπυρηνικοί Ρώσοι, εξαγριωμένοι από ουκρανικές επιθέσεις και απογοητευμένοι από τις ΗΠΑ, καλούν τον Πούτιν να κλιμακώσει τη σύγκρουση, ζητώντας ακόμα και χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στην Κριμαία και ρωσικές πόλεις.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Είχα εποικοδομητικές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε καλές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι στη σύνοδο της G7 στη Γαλλία, αποφεύγοντας να πει αν θεωρεί τον Πούτιν υπεύθυνο για τη σύγκρουση, ενώ σημείωσε ότι προσπαθεί να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.