ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Σφύρα δικαστηρίου
Φώτο: Shutterstock

Ισόβια σε τρεις στο Μπαχρέιν για «συνεργασία με το Ιράν»

Στο Μπαχρέιν, τρεις καταδικάστηκαν σε ισόβια για συνεργασία με το Ιράν, ενώ άλλοι 20 έλαβαν ποινές έως 10 έτη. Οι συλλήψεις σιιτών αυξάνονται μετά τις εντάσεις με το Ιράν, με την κοινότητα να διαμαρτύρεται για περιθωριοποίηση.

Μπαχρέιν – Τρεις άνθρωποι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία της συνεργασίας με το Ιράν, ενώ άλλοι 20 κατηγορούμενοι έλαβαν ποινές κάθειρξης έως και δέκα ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών.

Το βασίλειο του Κόλπου έχει δεχθεί σφοδρά πλήγματα από την Τεχεράνη, σε αντίποινα για την αμερικανοϊσραηλινή επίθεση στο ιρανικό έδαφος. Έκτοτε, αυξάνονται οι συλλήψεις προσώπων που κατηγορούνται ότι βοήθησαν ή εξέφρασαν υποστήριξη προς το Ιράν.

Η χώρα, που κυβερνάται από σουνιτική δυναστεία, φιλοξενεί μεγάλο αριθμό σιιτών πολιτών, μιας κοινότητας που καταγγέλλει διαχρονικά την περιθωριοποίησή της.

Κατηγορίες για συνεργασία με τους Φρουρούς της Επανάστασης

Σύμφωνα με την εισαγγελία, μια γυναίκα καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη επειδή «συνεργάστηκε με την τρομοκρατική οργάνωση των Φρουρών της Επανάστασης», τον ιδεολογικό στρατό της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, «με σκοπό να διαπράξει εχθρικές τρομοκρατικές ενέργειες».

Άλλοι δύο κατηγορούμενοι, εκ των οποίων ο ένας έχει διαφύγει στο Ιράν, καταδικάστηκαν επίσης σε ισόβια για παρόμοιες κατηγορίες.

Ποινές και απέλαση κατηγορουμένων

Δέκα άτομα καταδικάστηκαν σε ποινές έως δέκα ετών, ενώ τρεις από αυτούς θα απελαθούν μετά την έκτιση της ποινής τους. Οι αρχές τους κατηγορούν ότι στήριζαν τις ιρανικές επιθέσεις, βιντεοσκοπούσαν απαγορευμένες τοποθεσίες και διέδιδαν «ψευδείς πληροφορίες».

Επιπλέον, έντεκα κατηγορούμενοι έλαβαν μικρότερες ποινές για «βίαιες ενέργειες και σαμποτάζ» κατά τη διάρκεια των ιρανικών επιθέσεων του Μαρτίου.

Αυξημένες συλλήψεις και ανησυχία για εντάσεις

Πολλές χώρες του Κόλπου αναφέρουν ότι έχουν εξαρθρώσει δίκτυα συνδεδεμένα με την Τεχεράνη. Οι αρχές του Μπαχρέιν αναφέρουν ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι, κυρίως σιίτες, συνελήφθησαν μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι ενέργειές της δεν επηρεάζονται από θρησκευτικά κριτήρια. Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη διάλυση μιας «οργάνωσης» με δεσμούς με τους Φρουρούς της Επανάστασης και τη σύλληψη 41 μελών της.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Εκτέλεση άνδρα για φερόμενη συνεργασία με τις υπηρεσίες του Ισραήλ

Το Ιράν εκτέλεσε τον Γκολαμρεζά Χάνι Σεκαράμπ για κατηγορίες κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ, σύμφωνα με το Tasnim. Οι εκτελέσεις αυξάνονται μετά τις εντάσεις με Ισραήλ και ΗΠΑ από τα τέλη Φεβρουαρίου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαχρέιν: Ισόβια σε 9 για συνεργασία με τους Φρουρούς της Επανάστασης

Δικαστήριο στο Μπαχρέιν επέβαλε ισόβια σε εννέα άτομα και τριετή φυλάκιση σε τρεις για συνεργασία με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν σε εχθρικές ενέργειες κατά της χώρας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
Μανάμα Μπαχρέιν skyline
ΔΙΕΘΝΗ

Μπαχρέιν: 41 συλλήψεις για σχέσεις με Φρουρούς της Επανάστασης

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε τη σύλληψη 41 ατόμων με φερόμενους δεσμούς με τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, στο πλαίσιο ενίσχυσης της ασφάλειας και αντιμετώπισης πιθανών απειλών.
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κατηγορίες τρομοκρατίας σε Αυστραλή για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος

Κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε 34χρονη Αυστραλή, που επέστρεψε από καταυλισμό στη Συρία, για ένταξη στο Ισλαμικό Κράτος και παραμονή σε απαγορευμένη περιοχή. Αντιμετωπίζει έως 10 έτη κάθειρξης και σήμερα οδηγείται στο δικαστήριο.
Καπνός Μεσανατολικό ξέσπασμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρές εκρήξεις καταγράφηκαν πλησίον της Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν

Τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα κοντά στη Μπαντάρ Αμπάς του νότιου Ιράν, σύμφωνα με ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων. Η αιτία και το ακριβές σημείο παραμένουν άγνωστα. Ενεργοποιήθηκαν αντιαεροπορικά συστήματα.