ΓΔ: 2462.63 1.69% Τζίρος: 374.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ερντογάν: Η Τουρκία διαπραγματεύεται αγορά τρίτου γεωτρύπανου

Και τρίτο γεωτρύπανο διαπραγματεύεται η Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε, επίσης, ότι το Φατίχ συνεχίζει τη γεώτρησή του στην ανατολική Μεσόγειο.

Και τρίτο γεωτρύπανο διαπραγματεύεται η Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε, επίσης, ότι το Φατίχ συνεχίζει τη γεώτρησή του στην ανατολική Μεσόγειο και τώρα έστειλαν και το Γιαβούζ για γεώτρηση στο Μόρφου 1.

Σε ομιλία του στην 29η Σύνοδο Διαβούλευσης και Αξιολόγησης του κόμματος του στο Κιζίλτσαχαμάμ, δήλωσε «συνεχίζουμε αδιάκοπα τις εργασίες γεώτρησής μας στην ανατολική Μεσόγειο. Το γεωτρύπανο Φατίχ κατέβηκε κάτω από τα 4 χιλιάδες μέτρα. Πρέπει να κατέβει κι άλλο. Πρώτα ο Αλλάχ θα γίνει και αυτό». Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το «το Γιαβούζ το οποίο προσθέσαμε φέτος στον στόλο μας αφού ολοκλήρωσε την αποστολή του στην Καρπασία, το στείλαμε στη γεώτρηση Μόρφου-1. Το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις ολοκλήρωσε το 30% των ερευνών του ανοιχτά της Αττάλειας».

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι συνεχίζουν εντατικά τις εργασίες γεώτρησης και έρευνας τόσο στη ξηρά όσο και στη θάλασσα, προσθέτοντας ότι έχουν πλέον δύο ερευνητικά πλοία και δύο γεωτρύπανα. «Στο μεταξύ γίνονται διαπραγματεύσεις για ένα ακόμη γεωτρύπανο, θα προστεθεί και αυτό, και με τρία γεωτρύπανα που θα είναι εξολοκλήρου δικά μας και επομένως δεν θα έχουμε πρόβλημα αναζητώντας γεωτρύπανα από τη διεθνή αγορά να νοικιάσουμε», δήλωσε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ερντογάν-Μίτσκοσκι στην Κωνσταντινούπολη για οικονομική συνεργασία

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι συναντήθηκε στην Κωνσταντινούπολη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας τη στενή και στρατηγική συνεργασία Βόρειας Μακεδονίας-Τουρκίας και εκφράζοντας αμοιβαία ικανοποίηση για τις άριστες σχέσεις.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: 15 χρόνια σε δικαστικό για απόπειρα γυναικοκτονίας

Δικαστικός στην Κωνσταντινούπολη που πυροβόλησε δικαστή με την οποία είχε σχέση καταδικάστηκε σε 15 χρόνια κάθειρξης, εκ των οποίων πάνω από τρία με αναστολή. Η γυναίκα τραυματίστηκε, ενώ ο δράστης συνελήφθη στον τόπο του εγκλήματος.
Δημήτρης Μάντζος σε εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κριτική Μάντζου για δήλωση Μητσοτάκη σχετικά με το casus belli στην Τουρκία

Ο υπεύθυνος ΚΤΕ Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος αμφισβητεί τον ισχυρισμό του Κ. Μητσοτάκη ότι ήταν ο μόνος πρωθυπουργός που έθεσε το casus belli στην Τουρκία, υπενθυμίζοντας την παρέμβαση Παπανδρέου το 2011 στο Ερζερούμ.
Αστυνομικό όχημα Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάσχεση άνω του ενός τόνου ναρκωτικών από τα τουρκικά τελωνεία στα σύνορα

Οι τουρκικές αρχές κατάσχεσαν πάνω από έναν τόνο ναρκωτικών, κυρίως μεθαμφεταμίνη, ηρωίνη και όπιο, κρυμμένα σε νταλίκα στα Ύψαλα στα σύνορα με Ελλάδα. Η αξία τους ξεπερνά τα 55 εκατ. ευρώ. Το όχημα προερχόταν από το Ιράν.
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για ειρήνη από την Ίμβρο

Με κατάνυξη και λαμπρότητα εορτάστηκε στην Ίμβρο η μνήμη των Αγίων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα, παρουσία Οικουμενικού Πατριάρχη, Πατριαρχών Ρουμανίας και Βουλγαρίας και πλήθους πιστών. Τονίστηκε η ενότητα και η ανάγκη για ειρήνη.