ΓΔ: 2353.2 -0.90% Τζίρος: 171.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:08:36
Βολοντίμιρ Ζελένσκι πορτρέτο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια συνάντησης σε κυβερνητικό κτίριο, Ουκρανία.

Ζελένσκι: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ηγέτη των ΗΑΕ

Ο Ζελένσκι συζήτησε με τον ηγέτη των ΗΑΕ για βοήθεια στον επαναπατρισμό Ουκρανών αιχμαλώτων, τον πόλεμο στο Ιράν και τη 10ετή αμυντική συνεργασία. Ευχαρίστησε τα ΗΑΕ για την αμοιβαία στήριξη και συνεισφορά στον ενεργειακό τομέα.

Ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε σήμερα συνομιλία με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σέιχ Μοχάμεντ μπιν Ζαΐντ Αλ Ναχάν, σχετικά με τη συμβολή των ΗΑΕ στην επαναπατρισμό Ουκρανών από τη ρωσική αιχμαλωσία και τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στο Ιράν.

Από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν, η Ουκρανία έχει μοιραστεί την εμπειρία της από τις μάχες και την καταπολέμηση των drones με τα ΗΑΕ και άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής. Στο πλαίσιο αυτό, το Κίεβο και τα ΗΑΕ έχουν υπογράψει συμφωνία αμυντικής συνεργασίας διάρκειας δέκα ετών.

«Χάρηκα που άκουσα ότι η ουκρανική εμπειρογνωμοσύνη συμβάλλει πραγματικά στη δημιουργία αξιόπιστης προστασίας για τις ζωές. Συζητήσαμε τη συνέχιση αυτού του έργου», ανέφερε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X. «Είμαι ευγνώμων προς τα ΗΑΕ που οι συμφωνίες μας εφαρμόζονται με βάση την αμοιβαιότητα και ότι η Ουκρανία λαμβάνει επίσης την υποστήριξη που χρειάζεται, μεταξύ άλλων στον τομέα της ενέργειας», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Στο στόχαστρο πετρελαϊκός σταθμός στην Αγία Πετρούπολη

Ο ουκρανικός στρατός έπληξε σταθμό πετρελαίου και στρατιωτικούς στόχους κοντά στην Αγία Πετρούπολη και σε άλλες ρωσικές περιοχές, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Επίθεση με drone προκάλεσε καπνό ενώ ξεκινά το οικονομικό φόρουμ στην πόλη.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: 22 νεκροί από μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε πολλές πόλεις

Ρωσική αεροπορική επίθεση με drones και πυραύλους σε ουκρανικές πόλεις, μεταξύ τους το Κίεβο και το Ντνίπρο, προκάλεσε 22 νεκρούς και πάνω από 100 τραυματίες, σε μία από τις σφοδρότερες επιθέσεις των τελευταίων εβδομάδων.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κρεμλίνο μιλά για «αλλαγή παραδείγματος» στον πόλεμο στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία περνά σε νέα φάση λόγω «τρομοκρατικών ενεργειών» του Κιέβου κατά αμάχων, μετά τις ρωσικές επιθέσεις που προκάλεσαν τουλάχιστον 18 θανάτους. Προηγήθηκαν προειδοποιήσεις για συστηματικά πλήγματα.