Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται «δύο επιπλέον εβδομάδες» προκειμένου να ολοκληρώσουν τα πλήγματα σε όλους τους στόχους τους στο Ιράν, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του που μαγνητοσκοπήθηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα και μεταδόθηκε σήμερα.
Μιλώντας στην ανεξάρτητη δημοσιογράφο Σέριλ Άτκινσον, ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι οι Ιρανοί «έχουν ηττηθεί στο στρατιωτικό επίπεδο». Παράλληλα, αξιοποίησε την ευκαιρία για να επικρίνει εκ νέου τους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας τη συμμαχία «χάρτινη τίγρη».
Η μετάδοση της συνέντευξης συνέπεσε με την ανακοίνωση της Τεχεράνης ότι απάντησε στην τελευταία αμερικανική πρόταση, η οποία στοχεύει στον τερματισμό της σύγκρουσης που ξέσπασε στις 28 Φεβρουαρίου ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ.
«Έχουν ηττηθεί στο στρατιωτικό επίπεδο (...) ίσως να μην το αντιλαμβάνονται, όμως πιστεύω ότι το γνωρίζουν», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας πως αυτό «δεν σημαίνει πως έχουν πει την τελευταία λέξη τους».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε να εννοηθεί ότι ο αμερικανικός στρατός θα μπορούσε «να παραμείνει επιτόπου δύο επιπλέον εβδομάδες και να πλήξει όλους τους στόχους». Όπως είπε, «έχουμε πλήξει πιθανόν το 70% αυτών, όμως υπάρχουν και άλλοι που θα μπορούσαμε να πλήξουμε (...) δεν θα ήταν παρά η τελική πινελιά».
Αναφερόμενος εκ νέου στο ΝΑΤΟ, ο Τραμπ υποστήριξε ότι η συμμαχία μοιάζει με «χάρτινη τίγρη», εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του επειδή, όπως σημείωσε, οι σύμμαχοι «δεν ήταν εκεί για να βοηθήσουν».