ΓΔ: 2352.75 -0.92% Τζίρος: 221.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο

Πούτιν: Είμαι απολύτως πεπεισμένος για το δίκαιο του σκοπού της Ρωσίας

Ο Πούτιν δήλωσε πως ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία αντιμετωπίζει δυνάμεις υποστηριζόμενες από το ΝΑΤΟ, στην παρέλαση της 9ης Μαΐου, με την εκδήλωση να διαρκεί μόλις 45 λεπτά.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία αντιμετωπίζει «επιθετικές» δυνάμεις που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ, κατά την ομιλία του στην Κόκκινη Πλατεία για τον εορτασμό της 9ης Μαΐου 1945. Η τοποθέτησή του πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα της εκεχειρίας που αποδέχθηκε το Κίεβο.

Η στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα διήρκησε μόλις 45 λεπτά και ξεχώρισε για την απουσία βαρέος στρατιωτικού εξοπλισμού. Μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες για εκεχειρία, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε νέα τριήμερη κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, η οποία τέθηκε σε ισχύ σήμερα.

Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχαν ανησυχίες για πιθανές επιθέσεις με ουκρανικά drones στις εκδηλώσεις μνήμης για τη νίκη των Σοβιετικών κατά της ναζιστικής Γερμανίας, καθώς και για ενδεχόμενα ρωσικά αντίποινα στο κέντρο του Κιέβου.

«Το μεγάλο επίτευγμα της νικηφόρας γενιάς (κατά του Αδόλφου Χίτλερ) αποτελεί σήμερα έμπνευση για τους στρατιώτες που διεξάγουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση (στην Ουκρανία). Βρίσκονται αντιμέτωποι με μια επιθετική δύναμη που είναι οπλισμένη και υποστηρίζεται από το σύνολο του ΝΑΤΟ», ανέφερε ο Πούτιν στην ομιλία του.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε: «Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο σκοπός μας είναι δίκαιος. Είμαστε ενωμένοι. Η νίκη ήταν δική μας και θα είναι για πάντα», λίγο πριν από την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της Ρωσίας.

Ο Πούτιν μίλησε ενώπιον αρκετών εκατοντάδων στρατιωτών στην Κόκκινη Πλατεία, παρουσία βορειοκορεατικών δυνάμεων που, σύμφωνα με τη ρωσική τηλεόραση, συνέδραμαν στη Μόσχα την άνοιξη του 2025 για την εκδίωξη ουκρανικών στρατευμάτων από την περιφέρεια του Κουρσκ.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 10:00 και ολοκληρώθηκε στις 10:45, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Η πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κινητών τηλεφώνων ήταν περιορισμένη στο κέντρο της Μόσχας, ενώ οι δρόμοι της πρωτεύουσας παρέμειναν σχεδόν άδειοι, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία απειλεί Βαλτικές χώρες, επίπληξη από ΗΠΑ για drones Ουκρανίας

Ο Ρώσος πρέσβης Β. Νεμπένζια δήλωσε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει επιθέσεις με drones από τη Λετονία και τις Βαλτικές χώρες, απειλώντας με αντίποινα, ενώ Λετονία και ΗΠΑ απέρριψαν τις κατηγορίες και τις ρωσικές απειλές στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Κτήριο έδρας του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ κατέρριψε drone στην Εσθονία, ύποπτο για ουκρανικής προέλευσης

Μαχητικό του ΝΑΤΟ κατέρριψε ουκρανικό drone πάνω από την Εσθονία, εν μέσω συχνών παραβιάσεων εναέριου χώρου στην περιοχή. Συναγερμός και στη Λετονία, καθώς αυξάνονται οι επιθέσεις drones κοντά στη Βαλτική και τη Ρωσία.
Βλαντίμιρ Πούτιν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία μάχεται όλο το ΝΑΤΟ

Ο Πούτιν, μιλώντας στην Κόκκινη Πλατεία, τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός στην Ουκρανία αντιμετωπίζει επιθετικές δυνάμεις που στηρίζονται και εξοπλίζονται από το ΝΑΤΟ, συνδέοντας τον σημερινό αγώνα με τη νίκη κατά της ναζιστικής Γερμανίας.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αμφιβολίες πρεσβευτή ΝΑΤΟ για ρωσικό ισχυρισμό επίθεσης σε Πούτιν

Ο αμερικανός πρεσβευτής στο ΝΑΤΟ, Μάθιου Γουίτακερ, εξέφρασε αμφιβολίες για την επίθεση drone κατά της οικίας Πούτιν, σημειώνοντας πως δεν είναι βέβαιος αν συνέβη και ότι θέλει να δει στοιχεία των αμερικανικών υπηρεσιών.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Η μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ βασικό ζήτημα για ειρήνη

Το Κρεμλίνο τονίζει ότι η μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ παραμένει βασικό θέμα στις συζητήσεις για ειρηνευτική συμφωνία, ενώ αναμένει ενημέρωση από τις ΗΠΑ για τις επόμενες συνομιλίες.