ΓΔ: 2501.13 1.02% Τζίρος: 217.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σκιά όπλου Κολομβίας

Δολοφονία δημοσιογράφου σε ζώνη δράσης ένοπλων ομάδων στην Κολομβία

Ο 25χρονος δημοσιογράφος Ματέο Πέρες δολοφονήθηκε στην Αντιόκια της Κολομβίας, όπου δραστηριοποιούνται αντάρτες και ναρκοσυμμορίες, ενώ ερευνούσε τη βία και την παράνομη οικονομία στην περιοχή, σύμφωνα με το Ίδρυμα FLIP.

Ένας νεαρός δημοσιογράφος βρέθηκε δολοφονημένος την Παρασκευή σε περιοχή της Κολομβίας όπου δραστηριοποιούνται αντάρτικες παρατάξεις και δίκτυα διακίνησης ναρκωτικών, σύμφωνα με ανακοίνωση οργάνωσης υπεράσπισης της ελευθερίας του Τύπου.

Ο 25χρονος Ματέο Πέρες είχε εξαφανιστεί την Τρίτη, ενώ κάλυπτε ρεπορτάζ σχετικά με τη βία στην επαρχία Αντιόκια, στη βορειοδυτική Κολομβία. Στην περιοχή δρουν διαφωνούντες των πρώην Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) καθώς και διακινητές ναρκωτικών του Clan del Golfo, του ισχυρότερου καρτέλ της χώρας.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα για την Ελευθερία του Τύπου (FLIP), ο Πέρες αποτελούσε σημαντική «φωνή που εκπροσωπούσε την τοπική κοινότητα» μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα. Η δράση του αυτή τον είχε εκθέσει σε πιέσεις, καθώς ερευνούσε «την παράνομη οικονομία που συνδέεται με ένοπλες οργανώσεις», όπως ανέφερε η FLIP μέσω της πλατφόρμας X.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σεπέδα ζητά ηρεμία μετά την ήττα και τα βίαια επεισόδια στην Κολομβία

Ο Ιβάν Σεπέδα, ηττημένος υποψήφιος της κολομβιανής αριστεράς, κάλεσε τους οπαδούς του να παραμείνουν ήρεμοι μετά τα βίαια επεισόδια στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τη νίκη του υποψηφίου της σκληρής δεξιάς, Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ συγχαίρει τον Αμπελάρδο ντε λα Εσπριέγια για τη νίκη στην Κολομβία

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχάρη μέσω Truth Social τον Αμπελάρδο ντε λα Εσπριέγια για τη νίκη του στις εκλογές της Κολομβίας και δήλωσε έτοιμος να συνεργαστεί μαζί του για ισχυρότερες σχέσεις ΗΠΑ-Κολομβίας.
Χέρι σε κάλπη
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Νέος δεξιός πρόεδρος υπόσχεται σεβασμό στη δημοκρατία

Ο Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια, ηγέτης της σκληρής δεξιάς και νικητής των εκλογών στην Κολομβία, μίλησε για «νέα εποχή», πανηγυρίζοντας τη νίκη του επί του αριστερού αντιπάλου του Ιβάν Σεπέδα με οριακή διαφορά.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομία και κάψιμο σημαιών στην Κάλι

Διαδηλωτές στην Κάλι έκαψαν αμερικανικές σημαίες και συγκρούστηκαν με την αστυνομία, μετά τη νίκη του δεξιού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Κολομβίας, γεγονός που εξόργισε υποστηρικτές της αριστεράς.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο ΥΠΕΞ ΗΠΑ Ρούμπιο συγχαίρει τον δεξιό δε λα Εσπριέγια για τη νίκη του

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο συνεχάρη τηλεφωνικά τον δεξιό υποψήφιο Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια για τη νίκη του στις εκλογές της Κολομβίας, ενώ ο αντίπαλός του Ιβάν Σεπέδα αναμένει ολοκλήρωση καταμέτρησης και ελέγχου ψήφων.
Σκιά όπλου Κολομβίας
ΔΙΕΘΝΗ

Νίκη ακροδεξιού υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της Κολομβίας

Ο αντισυστημικός ποινικολόγος Αμπελάρδο δε λα Εσπριέγια κέρδισε με μικρή διαφορά τις προεδρικές εκλογές στην Κολομβία, οδηγώντας τη χώρα σε δεξιά στροφή και υπόσχεται σκληρή στάση κατά των ένοπλων ναρκωτικών οργανώσεων.