ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
Φώτο: Shutterstock

Νέο ουκρανικό πλήγμα σε διυλιστήριο της Lukoil στην πόλη Περμ

Η SBU ανακοίνωσε νέο πλήγμα σε διυλιστήριο της Lukoil στην Περμ, προκαλώντας πυρκαγιά και ζημιές για δεύτερη συνεχόμενη μέρα, ενώ πρόκειται για την τρίτη επίθεση σε διάστημα εννέα ημερών.

Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) ανακοίνωσε ότι έπληξε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα διυλιστήριο στην πόλη Περμ, το οποίο ανήκει στη ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Lukoil. 

Πρόκειται για την τρίτη επίθεση μέσα σε διάστημα εννέα ημερών, γεγονός που αναδεικνύει την ένταση των επιχειρήσεων κατά ενεργειακών υποδομών της Ρωσίας.

Η νέα επίθεση σημειώθηκε τη νύχτα και προκάλεσε πυρκαγιά σε σημαντική εγκατάσταση πρωτογενούς επεξεργασίας του διυλιστηρίου. Σύμφωνα με την SBU, η μονάδα αυτή συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα διυλιστήρια της Ρωσίας και βρίσκεται περίπου 1.500 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.

Η SBU ανέφερε επίσης ότι έπληξε εκ νέου σταθμό άντλησης πετρελαίου στην ίδια περιοχή, προκαλώντας ζημιές σε μία από τις δεξαμενές του. Η στοχοποίηση κρίσιμων ενεργειακών εγκαταστάσεων θεωρείται μέρος της στρατηγικής για την αποδυνάμωση της ρωσικής ενεργειακής παραγωγής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο πολέμου
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από ουκρανικό χτύπημα σε λεωφορείο στο Μπέλγκοροντ

Τρεις νεκροί και οκτώ τραυματίες, εκ των οποίων δύο σε σοβαρή κατάσταση, είναι ο απολογισμός ουκρανικού πλήγματος σε μίνι λεωφορείο στο χωριό Βοζνεσένοφκα, στη ρωσική περιφέρεια Μπέλγκοροντ, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.
Έκρηξη στην Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Επίθεση drones προκάλεσε φωτιά σε ρωσικό διυλιστήριο της Τουάπσε

Ουκρανικά drones έπληξαν ξανά το διυλιστήριο πετρελαίου στην Τουάπσε, προκαλώντας πυρκαγιά, ενώ σημειώθηκε πετρελαιοκηλίδα στη θάλασσα. Το διυλιστήριο, ιδιοκτησίας Rosneft, παραμένει κλειστό από τα μέσα Απριλίου.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικά drones έπληξαν σταθμό άντλησης πετρελαίου στη Νίζνι Νόβγκοροντ

Ουκρανικά drones χτύπησαν τον σταθμό άντλησης πετρελαίου Γκόρκι στη Νίζνι Νόβγκοροντ, προκαλώντας ζημιές σε τρεις δεξαμενές και εκτεταμένη πυρκαγιά σε 20.000 τ.μ., με τον σταθμό να αποτελεί βασικό μέρος του ρωσικού συστήματος πετρελαίου.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία, δύο στη Ρωσία από επιθέσεις

Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία, σύμφωνα με τοπικές αρχές. Τρεις σκοτώθηκαν στο Ντνίπρο και δέκα τραυματίστηκαν, μεταξύ τους δύο κορίτσια. Η Ρωσία ανακοίνωσε δύο νεκρούς από ουκρανικές επιθέσεις.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικό πλήγμα σε διυλιστήριο στη Ρωσία: Ένας νεκρός στην Τουάπσε

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε επίθεση με drones σε διυλιστήριο της Τουάπσε στη Ρωσία, προκαλώντας ζημιές σε υποδομές και φωτιά. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και ρωσικά μέσα.