ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Επίθεση πυραύλων νύχτα

Εκρήξεις σημειώθηκαν στο Κεσμ και το Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν

Αμερικανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε Μπαντάρ Αμπάς και Κεσμ, σύμφωνα με το Fox News, ενώ Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης εκτόξευσαν πυραύλους σε τρία αμερικανικά πλοία, απαντώντας σε επίθεση σε ιρανικό δεξαμενόπλοιο.

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν χθες Πέμπτη επιθέσεις στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς και στο νησί Κεσμ, σύμφωνα με ανάρτηση της δημοσιογράφου του Fox News Τζένιφερ Γκρίφιν στην πλατφόρμα Χ. Οι πληροφορίες ήρθαν ύστερα από αναφορές για εκρήξεις στις δύο τοποθεσίες.

Όπως ανέφερε η Γκρίφιν, υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος την ενημέρωσε ότι το περιστατικό δεν σηματοδοτεί την επανέναρξη του πολέμου ούτε την κατάρρευση της εκεχειρίας, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για μεμονωμένη ενέργεια.

Παράλληλα, ιρανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι το πολεμικό ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης εκτόξευσε πυραύλους εναντίον τριών αμερικανικών αντιτορπιλικών κοντά στα Στενά του Ορμούζ. Η επίθεση αυτή φέρεται να έγινε σε αντίποινα για προηγούμενη αμερικανική ενέργεια εναντίον ιρανικού πετρελαιοφόρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Νατοϊκή αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε βαλλιστικό πύραυλο στην Τουρκία

Το ΝΑΤΟ κατέρριψε δεύτερο πύραυλο από το Ιράν που μπήκε στον τουρκικό εναέριο χώρο. Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας διαβεβαιώνει πως δεν υπήρξαν θύματα και δηλώνει έτοιμο να λάβει μέτρα αν χρειαστεί.
Κτίριο Υπουργείου Εξωτερικών
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ιράν αρχίζουν ουσιαστικές συνομιλίες την Παρασκευή στην Ελβετία

Οι ΗΠΑ και το Ιράν θα υπογράψουν την Παρασκευή στην Ελβετία συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με τη διαδικασία να ξεκινά άμεσα με διαπραγματεύσεις και πρώτο βήμα το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ.
Σημαίες ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Ιράν υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για διευθέτηση της σύγκρουσης

ΗΠΑ και Ιράν υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για τη λήξη του πολέμου, με τελετή υπογραφής να προγραμματίζεται για Παρασκευή. Η ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.
Κεντρικό πρόσωπο συνέδριου
ΔΙΕΘΝΗ

Κατς: Δεν αποσυρόμαστε από περιοχές που καταλάβαμε στον Λίβανο

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΘΑ, Ισραέλ Κατς, δήλωσε πως το Ισραήλ δεν θα αποχωρήσει από τις περιοχές στον Λίβανο και θα απαντήσει αν το Ιράν επιτεθεί. Ο Ιρανός ΥΠΕΞ ζήτησε να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις και τόνισε την ευθύνη των ΗΠΑ.
Ντόναλντ Τραμπ πορτραίτο
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Υπογραφή συμφωνίας με το Ιράν σήμερα - Δεν επιβεβαιώνει η Τεχεράνη

Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ υπογράφουν συμφωνία με το Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με άνοιγμα του Στενού του Ορμούζ, χωρίς όμως επιβεβαίωση ή σαφές χρονοδιάγραμμα από την Τεχεράνη.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Λαπίντ: Αποτυχία Νετανιάχου η πιθανή συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, λέει η αντιπολίτευση

Ο Γιαΐρ Λαπίντ χαρακτήρισε αποτυχία του Νετανιάχου τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν, υποστηρίζοντας ότι το Ιράν διατηρεί το καθεστώς και τα πυραυλικά του προγράμματα, ενώ το Ισραήλ μετατρέπεται σε προτεκτοράτο που λαμβάνει εντολές.