ΓΔ: 2672.88 1.16% Τζίρος: 217.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:01:38
Πέναλτι δικαστική απόφαση
Φώτο: Shutterstock

Νότια Κορέα: Νεκρός εντοπίστηκε ο δικαστής της πρώην πρώτης κυρίας

Νεκρός βρέθηκε Νοτιοκορεάτης δικαστής που είχε πρόσφατα αυξήσει την ποινή της πρώην πρώτης κυρίας, σύμφωνα με την αστυνομία. Εντοπίστηκε στο Εφετείο της Σεούλ και ο θάνατός του δεν αποδίδεται σε εγκληματική ενέργεια.

Νεκρός βρέθηκε ο Νοτιοκορεάτης δικαστής που την περασμένη εβδομάδα είχε υπερδιπλασιάσει την ποινή κάθειρξης της πρώην πρώτης κυρίας της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο Σιν Τζονγκ-ο εντοπίστηκε «χωρίς τις αισθήσεις του γύρω στη 01.00 το πρωί (19:00 ώρα Ελλάδας χθες, Τρίτη)…στο Εφετείο της Σεούλ», όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ερευνητής από το αστυνομικό τμήμα του Σεότσο, διαμερίσματος της πρωτεύουσας.

Ο δικαστής μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο ερευνητής διευκρίνισε ότι «τίποτα δεν υποδεικνύει ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια».

Παράλληλα, τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως ο Σιν άφησε επιστολή αυτοκτονίας, κάτι που ωστόσο διέψευσε ο ερευνητής της υπόθεσης.

Η υπόθεση της πρώην πρώτης κυρίας

Τον περασμένο μήνα, ο Σιν Τζονγκ είχε προεδρεύσει της δίκης στο εφετείο της πρώην πρώτης κυρίας της Νότιας Κορέας, Κιμ Κέον Χε, 53 ετών. Την έκρινε ένοχη για χειραγώγηση της τιμής μετοχών και για διαφθορά, αυξάνοντας την ποινή της από 20 μήνες φυλάκισης σε 4 χρόνια κάθειρξης.

Το Εφετείο ανέτρεψε την προηγούμενη αθωωτική απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου σχετικά με την κατηγορία της χειραγώγησης μετοχών. Ο Σιν Τζονγκ-ο είχε δηλώσει τότε ότι η Κιμ Κέον Χε «δεν παραδέχθηκε την ενοχή της και αντ’ αυτού κατέφευγε συνεχώς σε δικαιολογίες».

Αντιδράσεις και ιδιωτικότητα της οικογένειας

Η Κιμ είναι η σύζυγος του πρώην προέδρου της χώρας, Γιουν Σουκ Γεολ, ο οποίος αποπέμφθηκε ύστερα από την αποτυχημένη απόπειρά του να επιβάλει στρατιωτικό νόμο στα τέλη του 2024 και βρίσκεται σήμερα στη φυλακή.

Ο ερευνητής της αστυνομίας ανέφερε ότι η οικογένεια του Σιν Τζονγκ-ο, «συντετριμμένη», ζητά να γίνει σεβαστή η προσωπική τους ζωή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άρειος Πάγος πρόσοψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Εφετείο η υπόθεση δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα σήμερα

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο εξετάζεται σήμερα σε δεύτερο βαθμό η δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, που διαπράχθηκε μπροστά σε αστυνομικούς, στους οποίους είχε ζητήσει βοήθεια, προκαλώντας σοκ στην κοινή γνώμη.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κως: 17χρονος συνελήφθη για απάτες ενώ προσπαθούσε να φύγει με πλοίο

Η Αστυνομία Κω εξιχνίασε δύο απάτες, συνέλαβε 17χρονο και εντόπισε έναν 20χρονο συνεργό. Οι δράστες έπεισαν γυναίκες να αφήσουν χρήματα και τιμαλφή έξω από τα σπίτια τους, τα οποία και έκλεψαν. Κατασχέθηκαν χρήματα, κινητό και μοτοσικλέτα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Δικαιοσύνη 14χρονος που τραυμάτισε σοβαρά συνομήλικό του σε συμπλοκή

Στις δικαστικές αρχές οδηγήθηκε 14χρονος που κατηγορείται πως τραυμάτισε σοβαρά συνομήλικό του στα Βριλήσσια, ύστερα από επίθεση με μπουνιές και κλωτσιές λόγω προσωπικών διαφορών. Το θύμα νοσηλεύεται με τραύμα στο νεφρό.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας σε 14χρονο μετά από μαχαίρωμα

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράνομη οπλοφορία ασκήθηκε σε 14χρονο από το Ιράν, που φέρεται να επιτέθηκε με μαχαίρι σε συμμαθητές του σε σχολείο του Λαγκαδά. Ο ανήλικος οδηγήθηκε στον ανακριτή.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 69χρονου στη Θεσσαλονίκη με καταδίκη 120 ετών για διακίνηση

Στον Προμαχώνα συνελήφθη 69χρονος καταδικασμένος σε 120 χρόνια κάθειρξη (εκτιτέα 20) και πρόστιμο 2,3 εκατ. ευρώ για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών. Εντοπίστηκε από την αστυνομία και οδηγείται στον εισαγγελέα.