ΓΔ: 2593.88 0.94% Τζίρος: 102.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:32:40
Λογότυπο LinkedIn σε μπλε φόντο
Σιλουέτες χρηστών μπροστά από το λογότυπο του LinkedIn σε μπλε φόντο, συμβολίζοντας τη δικτύωση.

Αυστρία: ΜΚΟ καταγγέλλει ότι η LinkedIn χρεώνει για προβολή επισκεπτών

Η αυστριακή ΜΚΟ Noyb κατέθεσε καταγγελία κατά του LinkedIn, κατηγορώντας το ότι πουλά τα προσωπικά δεδομένα χρηστών. Η οργάνωση ζητά πρόσβαση στα δεδομένα για λογαριασμό χρήστη και την επιβολή προστίμου στη θυγατρική της Microsoft.

Η αυστριακή μη κυβερνητική οργάνωση Noyb υπεράσπισης της ιδιωτικής ζωής κατέθεσε καταγγελία κατά του LinkedIn, κατηγορώντας το ότι εμπορεύεται τα ψηφιακά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του. Το LinkedIn, το μεγαλύτερο παγκόσμιο επαγγελματικό δίκτυο και θυγατρική της Microsoft, λειτουργεί ως ψηφιακή πλατφόρμα σύνδεσης επαγγελματιών.

Σύμφωνα με τη Noyb – αρκτικόλεξο του "None of Your Business" – η καταγγελία υποβλήθηκε στην Αυστριακή Αρχή Προστασίας Δεδομένων εκ μέρους ενός χρήστη που ζήτησε πρόσβαση στα προσωπικά του δεδομένα. Η οργάνωση ζητά την επιβολή προστίμου στην εταιρεία, επισημαίνοντας ότι ο χρήστης απαιτεί «πλήρη απάντηση στο αίτημα πρόσβασής του».

Η Noyb υποστηρίζει ότι το LinkedIn επικαλείται ανησυχίες για την προστασία δεδομένων προκειμένου να μην ικανοποιεί τα αιτήματα πρόσβασης. Παράλληλα, όπως σημειώνει η οργάνωση, η εταιρεία ζητά από τους χρήστες να εγγραφούν στην υπηρεσία επί πληρωμή Premium για να δουν ποιος έχει επισκεφθεί το προφίλ τους.

«Οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν τα δικά τους δεδομένα δωρεάν», τονίζει ο Μάρτιν Μπόμαν, δικηγόρος της Noyb με ειδίκευση σε θέματα προστασίας δεδομένων. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η πρακτική αυτή παραβιάζει την αρχή της διαφάνειας που προβλέπει ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR).

Η Noyb έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες οργανώσεις υπεράσπισης του δικαιώματος στην ιδιωτικότητα στο διαδίκτυο, έχοντας κινήσει πλήθος αγωγών κατά τεχνολογικών κολοσσών. Μέσω των ενεργειών της, καλεί τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενισχύσουν την εφαρμογή του GDPR και να αντιμετωπίσουν πρακτικές που περιορίζουν την πρόσβαση των πολιτών στα προσωπικά τους δεδομένα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Αυστρία η υπουργός Τουρισμού για τουριστική εκπαίδευση και ορεινό τουρισμό

Η Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε το Σάλτσμπουργκ μετά από πρόσκληση της Αυστριακής υφυπουργού Τουρισμού. Συζητήθηκαν τουριστική εκπαίδευση, κατάρτιση και ο ορεινός τουρισμός ως πυλώνας βιώσιμης ανάπτυξης.
κράνος ΕΕ άμυνας
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστρία: Η κυβέρνηση αυξάνει τη θητεία από 6 σε 9 μήνες

Η Αυστρία σχεδιάζει να αυξήσει τη στρατιωτική θητεία από έξι σε εννέα μήνες, με στόχο εφαρμογής από 1/1/2027. Για τη μεταρρύθμιση απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων στη Βουλή, λόγω των αυξημένων ανησυχιών ασφαλείας στην Ευρώπη.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστρία: Η Ελλάδα πρότυπο μεταρρυθμίσεων και προστασίας συνόρων ΕΕ

Ο καγκελάριος της Αυστρίας τόνισε την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας και τα κοινά συμφέροντα με την Αυστρία, αναφέροντας την ανάγκη για ανταγωνιστικότητα, βιώσιμη ανάπτυξη και μείωση ενεργειακού κόστους στην Ευρώπη.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ενεργειακή και γεωπολιτική ασφάλεια πάνε μαζί με την άμυνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον Κρίστιαν Στόκερ, τόνισε τις άριστες ελληνοαυστριακές σχέσεις, τη σημασία του ορεινού τουρισμού και την ανάγκη για χαμηλότερο ενεργειακό κόστος και ισχυρότερη ευρωπαϊκή άμυνα.
Πανόραμα της Βιέννης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστρία: Η Ελλάδα πρότυπο επιτυχών μεταρρυθμίσεων, λέει ο Στόκερ

Ο Αυστριακός καγκελάριος συνεχάρη τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη για τις μεταρρυθμίσεις που έκαναν την Ελλάδα ανθεκτική οικονομία, τονίζοντας τα κοινά συμφέροντα, τη συνεργασία στον τουρισμό και τον ρόλο της χώρας στη μετανάστευση.
Άρμα μάχης και ελικόπτερα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η επίσκεψη του αρχηγού Χερσαίων Δυνάμεων Αυστρίας στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε

Ο Αυστριακός αρχηγός Χερσαίων Δυνάμεων Martin Dorfer επισκέφθηκε επίσημα την Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα αρχηγού ΓΕΣ Γεώργιου Κωστίδη. Συζητήθηκε η ενίσχυση της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας.