ΓΔ: 2671.42 -0.58% Τζίρος: 153.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:57:35
Αστυνομικός σύλληψη δρόμου
Αστυνομική βία κατά τη διάρκεια αντιεξουσιαστικής διαδήλωσης σε αστικό δρόμο.

Βρετανία: Συνελήφθησαν δύο άτομα για βανδαλισμό τοίχου με φωτογραφίες Ιρανών

Η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε δύο υπόπτους για τον βανδαλισμό τοίχου με πορτρέτα θυμάτων καταστολής στο Ιράν. Οι συλλήψεις έγιναν στο Ρόμφορντ και οι συλληφθέντες κατηγορούνται για εμπρησμό και έκθεση σε κίνδυνο.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε τη σύλληψη δύο υπόπτων στο πλαίσιο της έρευνας για τον βανδαλισμό τοίχου με πορτρέτα διαδηλωτών που σκοτώθηκαν κατά την καταστολή αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στο Ιράν.

Ο τοίχος βρίσκεται στη συνοικία Γκόλντερς Γκριν, στα βόρεια της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου την περασμένη Τετάρτη σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι εναντίον δύο Εβραίων. Η αστυνομία χαρακτήρισε την επίθεση αυτή «τρομοκρατική».

Ο βανδαλισμός σημειώθηκε στις 27 Απριλίου, γύρω στη 1 τα ξημερώματα, και η υπόθεση είχε ανατεθεί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Οι δύο ύποπτοι, ένας άνδρας 46 ετών και μια γυναίκα 38 ετών, συνελήφθησαν στο Ρόμφορντ, προάστιο του Λονδίνου. Κατηγορούνται για εμπρησμό και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ η έρευνα στο κτίριο όπου εντοπίστηκαν συνεχίζεται.

Η Γκόλντερς Γκριν, περιοχή με σημαντική εβραϊκή κοινότητα, έχει γίνει στόχος εμπρησμών και απόπειρας εμπρησμού τις τελευταίες εβδομάδες. Στο στόχαστρο βρέθηκαν και δύο συναγωγές. Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει συνολικά 30 συλλήψεις και έχουν ασκηθεί διώξεις σε εννέα άτομα.

Η Βρετανία αύξησε την περασμένη Πέμπτη το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής κατά μία βαθμίδα, στο «σοβαρή πιθανότητα», λόγω της αντισημιτικής επίθεσης που προηγήθηκε και της αύξησης της «ισλαμιστικής ή ακροδεξιάς απειλής». Σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών Σαμπάνα Μαχμούντ, αυτό σημαίνει ότι μια τρομοκρατική επίθεση θεωρείται «πολύ πιθανό» να συμβεί στη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Εντοπισμός διεθνούς κυκλώματος κακοποίησης, οκτώ συλλήψεις

Οκτώ συλλήψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο για διεθνές δίκτυο ανδρών που νάρκωναν και κακοποιούσαν σεξουαλικά γυναίκες. Η υπόθεση θυμίζει εκείνη της Ζιζέλ Πελικό στη Γαλλία. Παρόμοια κρούσματα εντοπίζονται σε Ευρώπη, Γερμανία και Ολλανδία.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Νεαρός συνελήφθη για εμπρησμό ασθενοφόρων εβραϊκής οργάνωσης

Συνελήφθη 19χρονος στο δικαστήριο, κατά την ακροαματική διαδικασία τριών άλλων υπόπτων για την επίθεση σε ασθενοφόρα της εβραϊκής κοινότητας του Λονδίνου, με την αστυνομία να τον αναγνωρίζει ως εμπλεκόμενο στον εμπρησμό.
Κελί φυλακής
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη του πρώην προέδρου Αρμενίας Κοτσαριάν για διαφθορά

Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της Αρμενίας Ρόμπερτ Κοτσαριάν με κατηγορίες διαφθοράς και κατάχρησης δημοσίων πόρων, μαζί με το γιο του και στενούς συνεργάτες. Κατηγορούνται για ιδιοποίηση κρατικής περιουσίας κάτω από την αγοραία αξία.
Σημαία Ηνωμένου Βασιλείου
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 12 συλλήψεις μετά το πολύνεκρο δυστύχημα σε αυτοκινητόδρομο

Δώδεκα συλλήψεις για το τροχαίο με 7 νεκρούς στη βορειοανατολική Αγγλία, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί. Η αστυνομία ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι εμπλέκεται βιντεοσκόπηση για TikTok στο συμβάν.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Πρίγκιπας Χάρι και Έλτον Τζον θα πληρώσουν 9,5 εκατ. λίρες στην Daily Mail

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο Έλτον Τζον και άλλοι θα καταβάλουν 9,5 εκατ. στερλίνες στην Associated Newspapers μετά την ήττα τους στη δίκη περί παραβίασης απορρήτου, καθώς το δικαστήριο απέρριψε τις κατηγορίες για υποκλοπές από τη Daily Mail.
Σημαία της Συρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Σύλληψη πρώην αξιωματούχου Άσαντ, καταδικασμένου στην Αυστρία

Οι συριακές αρχές συνέλαβαν τον Μούσαμπ Αμπού Ρούκμπα, πρώην αξιωματικό που είχε καταδικαστεί στην Αυστρία για κακοποίηση κρατουμένων και είχε διαφύγει, στη γενέτειρά του στη Νότια Συρία, σύμφωνα με το SANA.