ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας

Η Αβάνα καταδικάζει ως παράνομες τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

Η Κούβα χαρακτήρισε «παράνομες» και «καταχρηστικές» τις νέες κυρώσεις των ΗΠΑ, που στοχεύουν ξένες τράπεζες συνεργαζόμενες με την Αβάνα και επιβάλλουν περιορισμούς στη μετανάστευση, εντείνοντας τις εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Η Κούβα καταδίκασε ως «παράνομες» και «καταχρηστικές» τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Αβάνας, σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στις διμερείς σχέσεις.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι ανήσυχη και απαντά με νέα μονομερή, παράνομα και καταχρηστικά καταναγκαστικά μέτρα κατά της Κούβας», ανέφερε ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροδρίγκες σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα νέα μέτρα στοχεύουν ξένες τράπεζες που συνεργάζονται με την κουβανική κυβέρνηση, ενώ παράλληλα επιβάλλουν επιπλέον περιορισμούς στη μετανάστευση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες ΗΠΑ Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις στην Κούβα με στόχο τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές

Η Ουάσιγκτον αυστηροποιεί τις κυρώσεις κατά της Κούβας, περιορίζοντας τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές, ακόμη και έμμεσες, με κουβανικές οντότητες, συμπεριλαμβανομένου του ιδιωτικού τομέα και στρατιωτικών επιχειρήσεων.
Σημαίες ΗΠΑ και Κούβας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κούβα στον ΟΗΕ καταγγέλλει τον πετρελαϊκό αποκλεισμό και τις απειλές ΗΠΑ

Η Κούβα κατήγγειλε ξανά στις ΗΠΑ στον ΟΗΕ για κυρώσεις και πετρελαϊκό αποκλεισμό, που όπως τόνισε ο ΥΠΕΞ Μπρούνο Ροδρίγκες, επιδεινώνουν τη ζωή των πολιτών. Παραμένει και η απειλή χρήσης βίας, ενώ η Αβάνα δηλώνει έτοιμη για διάλογο.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: «Πιθανή συμφωνία με την Κούβα» προβλέπει ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως ΗΠΑ και Κούβα ενδέχεται να καταλήξουν σε συμφωνία, εκτιμώντας ότι δεν χρειάζεται στρατιωτική δράση. Η Ουάσιγκτον στοχεύει σε αλλαγή κυβέρνησης, ενώ το εμπάργκο έχει επιδεινώσει τα προβλήματα της Κούβας.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος στη ΓΣ του ΟΗΕ: Κριτική κατά ΗΠΑ για Ιράν και Κούβα

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος Χαν Ζενγκ, κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ, άφησε αιχμές κατά των ΗΠΑ για την Κούβα και τον σεβασμό των χωρών του Κόλπου, σε αντίθεση με το θετικό κλίμα που επικράτησε πρόσφατα μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.