ΓΔ: 2377.04 0.18% Τζίρος: 156.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:48:39
Σημαία Κίνας οικονομία
Φώτο: Shutterstock

Κίνα: Ανοδικά κινήθηκαν τα έσοδα των ασφαλειών το πρώτο τρίμηνο

Ο ασφαλιστικός τομέας της Κίνας σημείωσε αύξηση 6,2% στα έσοδα ασφαλίστρων φτάνοντας τα 2,31 τρισεκατομμύρια γιουάν το πρώτο τρίμηνο του 2026. Σταθερή άνοδος για τα ασφάλιστρα ζωής (7,3%) και περιουσίας (2,9%), σύμφωνα με την IAC.

Ο τομέας των ασφαλειών στην Κίνα κατέγραψε σταθερή αύξηση εσόδων από τα ασφάλιστρα στο πρώτο τρίμηνο του 2026, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν προχθές, Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο κλάδος σημείωσε έσοδα 2,31 τρισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 290 δισεκατομμύρια ευρώ) στο πρώτο τρίμηνο του 2026, καταγράφοντας ετήσια άνοδο 6,2%, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών της Κίνας (IAC).

Την ίδια περίοδο, οι ασφαλιστές περιουσιακών στοιχείων είδαν τα έσοδά τους από ασφάλιστρα να αυξάνονται κατά 2,9% σε ετήσια βάση, ενώ ο ασφαλιστικός κλάδος ζωής παρουσίασε ακόμη υψηλότερη ανάπτυξη, με αύξηση 7,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της IAC.

Παράλληλα, οι ασφαλιστικές εταιρείες με χρηματοδότηση από το εξωτερικό κατέγραψαν έσοδα από ασφάλιστρα ύψους περίπου 212,6 δισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 26,54 δισεκατομμύρια ευρώ), σημειώνοντας εντυπωσιακή ετήσια αύξηση 12,5%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεχνητή νοημοσύνη πρόσωπο
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Κίνα εκδίδει εγκύκλιο για σύστημα μετρολογίας τεχνητής νοημοσύνης

Η Κίνα εξέδωσε εγκύκλιο για τη δημιουργία συστήματος μετρολογίας ΤΝ, στοχεύοντας στη χαρτογράφηση και ενίσχυση των δυνατοτήτων της. Η πρωτοβουλία σηματοδοτεί στροφή σε ποιοτική ανάπτυξη στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα σχεδιάζει νομικά μέτρα για ανακύκλωση μπαταριών νέας τεχνολογίας

Το Υπουργείο Βιομηχανίας ζήτησε αυστηρό έλεγχο στην ανακύκλωση μπαταριών NEVs, με έμφαση σε έρευνες κατά παράνομων ενεργειών, καθώς αναμένεται ο όγκος των αποσυρόμενων μπαταριών να ξεπεράσει το 1 εκατ. τόνους έως το 2030.
Λογότυπο BMW αυτοκινήτου
ΔΙΕΘΝΗ

BMW Brilliance: Έφτασε τα 7 εκατ. οχήματα στη Σενγιάνγκ της Κίνας

Η παραγωγική βάση της BMW Brilliance στη Σενγιάνγκ ολοκλήρωσε την κατασκευή 7 εκατομμυρίων οχημάτων, σηματοδοτώντας σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία και αναδεικνύοντας τη διαρκή δέσμευσή της στην κινεζική αγορά.
χρηματοπιστωτικές αγορές γραφήματα
ΔΙΕΘΝΗ

CSRC: Σταθερή η εισροή ξένων κεφαλαίων στα κινεζικά χρηματιστήρια το 2026

Η κινεζική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοίνωσε ότι η ροή ξένων κεφαλαίων στην αγορά μετοχών παραμένει ομαλή φέτος, με ξένους επενδυτές να κατέχουν άνω των 4 τρις γιουάν σε μετοχές στη Σαγκάη και Σεντζέν.
Γιβέτ Κούπερ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΥΠΕΞ Κούπερ σε Κίνα και Ινδία για επίσημη επίσκεψη

Η υπουργός Εξωτερικών Βρετανίας Ιβέτ Κούπερ επισκέπτεται Κίνα και Ινδία για ενίσχυση των διμερών σχέσεων. Θα συναντηθεί με κορυφαίους αξιωματούχους σε Πεκίνο και Δελχί, καθώς και με στελέχη επιχειρήσεων και ακαδημαϊκούς.
Πιτ Χέγκσεθ στο Λευκό Οίκο
ΔΙΕΘΝΗ

Πιτ Χέγκσεθ: Υπάρχει ανησυχία για την ενίσχυση της Κίνας στην Ασία

Ο Πιτ Χέγκσεθ δήλωσε ότι αυξάνεται η ανησυχία για τη στρατιωτική ενίσχυση της Κίνας στην Ασία-Ειρηνικό, επισημαίνοντας πως οι ΗΠΑ θέλουν ισορροπία δυνάμεων και καμιά χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, δεν πρέπει να ηγεμονεύει την περιοχή.