ΓΔ: 2623.03 0.66% Τζίρος: 450.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαία Κίνας οικονομία

Κίνα: Ανοδικά κινήθηκαν τα έσοδα των ασφαλειών το πρώτο τρίμηνο

Ο ασφαλιστικός τομέας της Κίνας σημείωσε αύξηση 6,2% στα έσοδα ασφαλίστρων φτάνοντας τα 2,31 τρισεκατομμύρια γιουάν το πρώτο τρίμηνο του 2026. Σταθερή άνοδος για τα ασφάλιστρα ζωής (7,3%) και περιουσίας (2,9%), σύμφωνα με την IAC.

Ο τομέας των ασφαλειών στην Κίνα κατέγραψε σταθερή αύξηση εσόδων από τα ασφάλιστρα στο πρώτο τρίμηνο του 2026, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν προχθές, Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο κλάδος σημείωσε έσοδα 2,31 τρισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 290 δισεκατομμύρια ευρώ) στο πρώτο τρίμηνο του 2026, καταγράφοντας ετήσια άνοδο 6,2%, όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών της Κίνας (IAC).

Την ίδια περίοδο, οι ασφαλιστές περιουσιακών στοιχείων είδαν τα έσοδά τους από ασφάλιστρα να αυξάνονται κατά 2,9% σε ετήσια βάση, ενώ ο ασφαλιστικός κλάδος ζωής παρουσίασε ακόμη υψηλότερη ανάπτυξη, με αύξηση 7,3%, σύμφωνα με τα στοιχεία της IAC.

Παράλληλα, οι ασφαλιστικές εταιρείες με χρηματοδότηση από το εξωτερικό κατέγραψαν έσοδα από ασφάλιστρα ύψους περίπου 212,6 δισεκατομμυρίων γιουάν (περίπου 26,54 δισεκατομμύρια ευρώ), σημειώνοντας εντυπωσιακή ετήσια αύξηση 12,5%.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κινέζικα νομίσματα yuan
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: 3,3% αύξηση στα έσοδα ασφαλιστικών εταιριών το α' εξάμηνο 2026

Τα έσοδα των ασφαλιστικών εταιριών στην Κίνα το πρώτο εξάμηνο του 2026 ανήλθαν στα 3,86 τρισ. γιουάν, με ετήσια αύξηση 3,3%. Ισχυρή ανάπτυξη είχε ο κλάδος ζωής (3,6%) και περιουσίας (2,1%), σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Κίνας.
Ελληνική οικονομία νόμισμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΑΕΕ: 10,1% άνοδος στα ασφάλιστρα στο οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2026

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων αυξήθηκε κατά 10,1% το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2026, φτάνοντας τα 4,288 δισ. ευρώ. Στις ασφαλίσεις Ζωής η άνοδος ήταν 15,4%, ενώ κατά 5,4% αυξήθηκαν οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών.
Ασθενοφόρο Χονγκ Κονγκ
ΔΙΕΘΝΗ

Συγγνώμη και δεσμεύσεις για αλλαγές μετά την τραγωδία στη Wang Fuk Court

Ο Τζον Λι, επικεφαλής του Χονγκ Κονγκ, ζήτησε συγγνώμη για τη θανατηφόρα πυρκαγιά με 168 θύματα, ανακοίνωσε μεταρρυθμίσεις στον κατασκευαστικό τομέα και την παραίτηση της υπουργού Στέγασης μετά το πόρισμα που ανέδειξε σοβαρές ευθύνες.
Φρίντριχ Μερτς ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μερτς στην Ασία για νέες εμπορικές συμφωνίες

Ο Φρίντριχ Μερτς ξεκίνησε την ασιατική του περιοδεία από τη Σιγκαπούρη, τονίζοντας τη σημασία της μείωσης της εξάρτησης από την Κίνα και της ενίσχυσης εμπορίου, επενδύσεων και συνεργασίας σε τεχνολογία, άμυνα και ασφάλεια.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Πεκίνο στέλνει απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή λόγω ανησυχιών για σύγκρουση

Η Κίνα ανησυχεί για τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και θα στείλει απεσταλμένο για διάλογο με τις εμπλεκόμενες χώρες ώστε να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της έντασης, ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ της χώρας.