ΓΔ: 2636.54 -1.24% Τζίρος: 502.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα

Δέκα τραυματίες στην Οδησσό από επίθεση ρωσικών drones

Ρωσική επίθεση με drone στην Οδησσό προκάλεσε 10 τραυματισμούς, ανάμεσά τους δύο παιδιά, και ζημιές σε κατοικίες. Η μεγαλύτερη καταστροφή σημειώθηκε στη συνοικία Πριμόρσκι, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Μια ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη διάρκεια της νύχτας έπληξε τη νότια ουκρανική πόλη της Οδησσού, προκαλώντας τον τραυματισμό δέκα ανθρώπων, ανάμεσά τους δύο παιδιά, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους. Η επίθεση προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε κτίρια κατοικιών και υποδομές της περιοχής.

Η μεγαλύτερη καταστροφή σημειώθηκε στην κεντρική συνοικία Πριμόρσκι, όπου επλήγησαν πολυκατοικίες, ένα ξενοδοχείο και άλλες εγκαταστάσεις, όπως ανέφερε μέσω Telegram ο επικεφαλής της τοπικής στρατιωτικής διοίκησης, Σέρχιι Λισάκ.

Ο Λισάκ τόνισε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες εντοπίζονται στη συνοικία Πριμόρσκι, ενώ συνεργεία διάσωσης εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών και την παροχή βοήθειας στους κατοίκους.

«Ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη νύκτα», δήλωσε ο Λισάκ, προσθέτοντας ότι πολυώροφα κτίρια κατοικιών, μονοκατοικίες και οχήματα υπέστησαν ζημιές και σε δύο ακόμη συνοικίες της πόλης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό ΥΠΕΘΑ: Πλήγματα σε πλοία και βάσεις που στηρίζουν τις ουκρανικές δυνάμεις

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως έπληξε ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αποθήκες drones και πλοία σε Οδησσό και Τσορνομόρσκ, στοχεύοντας θέσεις που εξυπηρετούν τον ουκρανικό στρατό κατά τις τελευταίες επιθέσεις.
Κατεστραμμένα κτίρια Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσική επίθεση σε λιμενική υποδομή στην Οδησσό, λέει ο κυβερνήτης

Η Ρωσία επιτέθηκε σε λιμενικές και μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Οδησσό, πλήττοντας αποθήκες με φάρμακα, τρόφιμα και αγαθά, ενώ το ρωσικό ΥΠΕΘΑ ανακοίνωσε επιθέσεις σε ενεργειακές και αμυντικές υποδομές της Ουκρανίας με drones.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία χτύπησε ουκρανικά φορτηγά πλοία και το λιμάνι του Ισμαήλ

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επιθέσεις σε στόχους στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων δύο φορτηγών πλοίων, σταθμού διανομής αερίου, υποδομών στο λιμάνι Ισμαήλ και κέντρου εφοδιασμού στην περιοχή του Κιέβου.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονήσιοι φέρεται πως πολέμησαν για τη Ρωσία στον πόλεμο Ουκρανίας

Οι αρχές της Τζακάρτα ερευνούν υποθέσεις Ινδονησίων που φέρονται να εντάχθηκαν στον ρωσικό στρατό και να πολεμούν στην Ουκρανία, χωρίς να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών.