ΓΔ: 2475.88 0.17% Τζίρος: 108.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:05:38
Ντόναλντ Τραμπ Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συνομιλούν σε πολιτική συνάντηση.

Ο Τραμπ: Έχω «καλές συζητήσεις» με Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως έχει «καλές συζητήσεις» με Πούτιν και Ζελένσκι, στοχεύοντας στη λύση του πολέμου στην Ουκρανία. Τόνισε ότι εργάζεται για την υπόθεση, αλλά δεν αποκάλυψε πότε μίλησε τελευταία φορά με τον Πούτιν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πραγματοποιεί «καλές συζητήσεις» τόσο με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν όσο και με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επιδιώκοντας την επίλυση του πολέμου στην Ουκρανία.

«Εργαζόμαστε για την κατάσταση στη Ρωσία, τη Ρωσία και την Ουκρανία και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο Fox News.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απέφυγε να αποκαλύψει πότε είχε μιλήσει τελευταία φορά με τον Πούτιν, σημειώνοντας ωστόσο ότι «κάνει συζητήσεις μαζί του, και κάνει συζητήσεις με τον πρόεδρο Ζελένσκι, και καλές συζητήσεις», χωρίς να διευκρινίσει το χρονικό πλαίσιο των τηλεφωνικών επαφών.

Αναφερόμενος στις σχέσεις των δύο ηγετών, ο Τραμπ υπογράμμισε πως «το μίσος μεταξύ του προέδρου Πούτιν και του προέδρου Ζελένσκι είναι γελοίο. Είναι τρελό. Και το μίσος είναι κακό πράγμα. Το μίσος είναι κακό πράγμα όταν προσπαθείς να διευθετήσεις κάτι, αλλά θα γίνει».

Ο Τραμπ έχει δεσμευθεί ότι θα τερματίσει τον πόλεμο που ξεκίνησε με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Ωστόσο, περισσότερο από έναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, η σύγκρουση εξακολουθεί να μαίνεται.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία χάνει περισσότερους στρατιώτες στον πόλεμο της Ουκρανίας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως η Ρωσία έχει μεγαλύτερες απώλειες στρατιωτών από την Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την ως επιτιθέμενη στη σύγκρουση, σε δηλώσεις του στη σύνοδο της G7 στη Γαλλία.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Είχα εποικοδομητικές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είχε καλές συνομιλίες με Πούτιν και Ζελένσκι στη σύνοδο της G7 στη Γαλλία, αποφεύγοντας να πει αν θεωρεί τον Πούτιν υπεύθυνο για τη σύγκρουση, ενώ σημείωσε ότι προσπαθεί να βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κρεμλίνο: Χωρίς συζήτηση Πούτιν-Τραμπ για συνάντηση με Ζελένσκι

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσακόφ, δήλωσε πως ο Πούτιν δεν συζήτησε πιθανή συνάντηση με τον Ζελένσκι στη συνομιλία του με τον Τραμπ. Ο Ζελένσκι πρότεινε συνάντηση για τον τερματισμό του πολέμου.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία με την Ουκρανία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη σύνοδο της G7 πως η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει με την Ουκρανία και θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Ανέφερε επίσης τις μεγάλες απώλειες και των δύο πλευρών από την έναρξη της σύγκρουσης.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει για Ουκρανία - Κριτική σε Νετανιάχου

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στη σύνοδο G7 ότι η Ρωσία πρέπει να συμφωνήσει με την Ουκρανία λόγω των τεράστιων απωλειών και πως είχε θετική συνάντηση με τον Ζελένσκι, τον οποίο θα ξαναδεί αργότερα μέσα στην ημέρα.