ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κοινό σε εκδήλωση
Φώτο: Shutterstock

Άνοδος 5,19% στα έσοδα της αγοράς ζωντανών παραστάσεων στην Κίνα το 2025

Το 2025 στην Κίνα έγιναν 640.400 ζωντανές εμπορικές παραστάσεις, με 194 εκατ. θεατές και έσοδα 83,7 δισ. γιουάν, σύμφωνα με την Κινεζική Ένωση για τις Τέχνες του Θεάματος, σημειώνοντας αύξηση 5,19%.

Η αγορά των ζωντανών εμπορικών παραστάσεων στην Κίνα κατέγραψε αξιοσημείωτη ανάπτυξη το 2025, με περίπου 640.400 εκδηλώσεις που προσέλκυσαν 194 εκατομμύρια θεατές, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Κινεζικής Ένωσης για τις Τέχνες του Θεάματος (CAPA).

Τα στοιχεία παρουσιάστηκαν στις 21 Απριλίου από τον Λιου Κετσί, επικεφαλής της CAPA, κατά τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων για την αγορά θεαμάτων που πραγματοποιήθηκαν στη Χοχότ, πρωτεύουσα της Εσωτερικής Μογγολίας.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της πλατφόρμας πώλησης εισιτηρίων της ένωσης, τα συνολικά έσοδα της κινεζικής αγοράς ζωντανών παραστάσεων ανήλθαν σε 83,722 δισεκατομμύρια γιουάν (περίπου 10,47 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2025.

Η επίδοση αυτή αντιστοιχεί σε ετήσια αύξηση 5,19%, επιβεβαιώνοντας τη σταθερή ενίσχυση του πολιτιστικού και ψυχαγωγικού τομέα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Κίνας γρανάζια βιομηχανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρή ανάπτυξη για τηλεόραση και οπτικοακουστικά μέσα στην Κίνα

Η κινεζική τηλεόραση και τα διαδικτυακά οπτικοακουστικά μέσα έχουν πάνω από 1 δισ. χρήστες έκαστο, σύμφωνα με αναφορά της NRTA. Τους αριθμούς αυτούς κατέγραψε το ερευνητικό κέντρο της υπηρεσίας.
Σημαία Κίνας οικονομία
ΔΙΕΘΝΗ

Κίνα: Μικρή άνοδος στα έσοδα των θερινών ταμείων κινηματογράφου

Η καλοκαιρινή κινηματογραφική περίοδος στην Κίνα έκλεισε με έσοδα ύψους 12,5 δισ. γιουάν, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο αριθμός των εισιτηρίων άγγιξε τα 340 εκατομμύρια.
Αλέξης Τσίπρας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αλέξης Τσίπρας προτείνει την ταινία «Φωνάζει ο κλέφτης»

Ο Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του, σχολιάζει τα πρόσφατα σκάνδαλα και απάτες, αναφερόμενος χιουμοριστικά σε φαγητά και «μεγάλα ψάρια», κατακρίνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις πολιτικές των τελευταίων ετών.
Αλέξης Τσίπρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Προτρέπει τους πολίτες να παρακολουθήσουν το «Νονό»

Ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, ανακοίνωσε ότι κάθε Σάββατο θα προτείνει μια ταινία σχολιάζοντας την επικαιρότητα. Για αυτή την εβδομάδα επέλεξε τον «Νονό» του Φράνσις Φορντ Κόπολα.