ΓΔ: 2619.08 -0.15% Τζίρος: 424.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Εκτόξευση πυραύλων

Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε σήμερα βαλλιστικό πύραυλο προς την Ανατολική Θάλασσα, με τον πύραυλο να καταλήγει εκτός της ιαπωνικής ΑΟΖ. Είναι η πρώτη εκτόξευση μετά την 8η Απριλίου.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα σε νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς την Ανατολική Θάλασσα – όπως αποκαλείται στην κορεατική χερσόνησο η Θάλασσα της Ιαπωνίας –, σύμφωνα με ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ο πύραυλος κατέπεσε στη θάλασσα εκτός της ιαπωνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), χωρίς να αναφερθούν ζημιές ή απώλειες.

Πρόκειται για την πρώτη εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα μετά την 8η Απριλίου, όταν είχαν εκτοξευθεί – με διαφορά λίγων ωρών – δύο πύραυλοι από την περιοχή Γουονσάν προς ανατολάς.

Όπως επισημαίνει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η σημερινή εκτόξευση αποτελεί την έβδομη του είδους από την αρχή του έτους, εντείνοντας τις ανησυχίες για την ασφάλεια στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας.

(Με πληροφορίες από Yonhap, NHK)

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία της Νότιας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Πρόταση συνομιλιών με Βόρεια για τα χερσαία σύνορα

Η Νότια Κορέα πρότεινε επίσημα στρατιωτικές συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα για τον καθορισμό του χερσαίου συνόρου και τη μείωση του κινδύνου εντάσεων, μετά από έκρηξη ναρκοπεδίου που τραυμάτισε νοτιοκορεάτες στρατιώτες.
Σύστημα εκτόξευσης πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε πυραύλους κρουζ από υποβρύχιο

Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε στρατηγικούς πυραύλους κρουζ από υποβρύχιο, με τις εκτοξεύσεις να κατευθύνονται προς την Ανατολική Θάλασσα, χωρίς να επηρεαστεί η ασφάλεια των γειτονικών χωρών, σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA.
Σημαία Βόρειας Κορέας
ΔΙΕΘΝΗ

Πιονγκγιάνγκ: Καμία νέα κύρωση δεν θα σταματήσει την ανάπτυξη μας

Η Βόρεια Κορέα διαμηνύει ότι δεν θα ανεχτεί παρεμβάσεις στη συνεργασία της με άλλες χώρες και απορρίπτει τις κυρώσεις. Κατηγορεί ΟΗΕ για έκθεση που χαρακτηρίζει παράνομη, αμοιβαία επωφελή οικονομική δραστηριότητα.