ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία του Ιράν
Η εθνική σημαία του Ιράν κυματίζει στο φως του ηλιοβασιλέματος.

Ιράν: Ελέγχουμε τα Στενά του Ορμούζ, δηλώνει ο αντιπρόεδρος

Το Ιράν διακηρύσσει τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ. Ο Αρέφ τόνισε πως είτε τα δικαιώματα του Ιράν θα αναγνωριστούν στις διαπραγματεύσεις είτε θα ληφθούν πιο δυναμικά μέτρα.

Το Ιράν διατηρεί τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης των Στενών του Ορμούζ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ιρανικά μέσα ενημέρωσης και αποδίδονται στον πρώτο αντιπρόεδρο της χώρας, Μοχάμαντ Ρεζά Αρέφ.

Ο Αρέφ δήλωσε ότι «είτε μας αναγνωρίζουν τα δικαιώματά μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είτε μπαίνουμε στο πεδίο της μάχης», επισημαίνοντας πως η Τεχεράνη παραμένει αμετακίνητη απέναντι στις διεθνείς πιέσεις και διατηρεί σταθερή τη θέση της για την προστασία των κυριαρχικών της συμφερόντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Μόνο έξι πλοία διέπλευσαν το Ορμούζ μέσα σε 24 ώρες

Μόλις έξι πλοία διέπλευσαν τα Στενά του Ορμούζ το τελευταίο 24ωρο, έναντι 125-140 πριν την κρίση. Οι ελληνοαμερικανικές εντάσεις συνεχίζονται, ενώ ΗΠΑ και Ιράν δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την αποκατάσταση της κανονικής ροής.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ όσο διαρκεί ο αμερικανικός αποκλεισμός

Το Ιράν δηλώνει πως δεν θα ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ όσο διαρκεί ο αμερικανικός αποκλεισμός των λιμανιών του, τονίζοντας ότι πλήρης κατάπαυση πυρός προϋποθέτει την άρση των αποκλεισμών.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-Ιράν: Μόνο 3 πλοία από το Ορμούζ σε 12 ώρες - Άνοδος στο πετρέλαιο

Λόγω της πρόσφατης έντασης στον Κόλπο, τα πλοία αποφεύγουν τα Στενά του Ορμούζ, με μόλις τρία περάσματα σε 12 ώρες, έναντι 130 συνήθως. Την ίδια ώρα, το τάνκερ Nero, που τελεί υπό κυρώσεις, διασχίζει την περιοχή.
Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΑΕ: Τρεις ιρανικοί πύραυλοι αναχαιτίστηκαν, φωτιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Τα ΗΑΕ αναχαίτισαν τρεις πυραύλους από το Ιράν, ενώ ένας τέταρτος έπεσε στη θάλασσα. Στη Φουτζάιρα ξέσπασε πυρκαγιά σε πετρελαϊκή ζώνη, πιθανότατα από επίθεση drone. Άμεση επέμβαση της πολιτικής προστασίας.