ΓΔ: 2355.64 -0.61% Τζίρος: 213.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:35:36
Στενά Δαρδανελίων Τουρκία σημαία

Η Άγκυρα κατηγορεί το Ισραήλ για επεκτατικές βλέψεις

Ο Χακάν Φιντάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τον πόλεμο ως πρόσχημα για να καταλάβει εδάφη στη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, την Ιερουσαλήμ, αλλά και να επεκταθεί σε Λίβανο και Συρία, μιλώντας σε φόρουμ στην Αττάλεια.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ως πρόσχημα για να «καταλάβει περισσότερα εδάφη», επισημαίνοντας πως οι ισραηλινές ενέργειες υπερβαίνουν το πλαίσιο της αυτοάμυνας.

«Το Ισραήλ δεν επιδιώκει να θωρακίσει τη δική του ασφάλεια. Το Ισραήλ θέλει περισσότερα εδάφη. Η ασφάλεια χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση Νετανιάχου ως πρόσχημα για να καταλάβει περισσότερα εδάφη», δήλωσε ο Φιντάν σε διπλωματικό φόρουμ στην Αττάλεια, στη νότια Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι, πέρα από τα παλαιστινιακά εδάφη —Λωρίδα της Γάζας, Δυτική Όχθη και Ανατολική Ιερουσαλήμ— το Ισραήλ επιδιώκει τώρα να ασκήσει κυριαρχία και σε περιοχές που ανήκουν στον Λίβανο και τη Συρία.

«Πρόκειται για μια συνεχή κατοχή και επεκτατισμό... Αυτό πρέπει να σταματήσει», πρόσθεσε ο Φιντάν, υποστηρίζοντας ότι «το Ισραήλ έχει δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση διεθνώς προσποιούμενο ότι επιδιώκει μόνο τη δική του ασφάλεια».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χακάν Φιντάν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Άγκυρα κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια κατάληψης νέων εδαφών

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν Φιντάν κατηγόρησε το Ισραήλ ότι αξιοποιεί τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή ως πρόσχημα για την κατάληψη περισσότερων εδαφών, δηλώνοντας πως η ασφάλεια είναι απλώς πρόφαση για την κυβέρνηση Νετανιάχου.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Οι Φρουροί απειλούν με επέκταση του πολέμου πέρα από τη Μέση Ανατολή

Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν ότι αν υπάρξει νέα επίθεση ΗΠΑ ή Ισραήλ κατά του Ιράν, ο πόλεμος θα εξαπλωθεί πέρα από τη Μέση Ανατολή. Η κατάπαυση πυρός με τις ΗΠΑ ισχύει από 8 Απριλίου, μετά από μήνες έντασης.
Τεχεράνη πανοραμική εικόνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Απειλή Φρουρών της Επανάστασης για επέκταση πολέμου εκτός Μέσης Ανατολής

Οι Φρουροί της Επανάστασης προειδοποιούν πως, αν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ ξαναεπιτεθούν στο Ιράν, ο πόλεμος θα εξαπλωθεί πέρα από τη Μέση Ανατολή, με καταστροφικά πλήγματα, όπως αναφέρουν στη σελίδα τους Sepah News.
ΑΑμμππάάςς  ΑΑρρααγγκκττσσίί  πποορρττρρααίίττοο
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν καταγγέλλει τα ΗΑΕ ως ενεργό εταίρο στον πόλεμο με ΗΠΑ-Ισραήλ

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ Αμπάς Αραγτσί κατηγορεί τα ΗΑΕ ότι στηρίζουν ΗΠΑ και Ισραήλ στον πόλεμο κατά του Ιράν, μια μέρα μετά τη διάψευση συνάντησης Νετανιάχου-Μπιν Ζαγιέντ. Τη δήλωση έκανε από τη σύνοδο BRICS στην Ινδία.
Ερείπια στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή: συμφωνίες, απειλές και ασταθής εκεχειρία

Παρά τις φήμες για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, το Ιράν προειδοποιεί για νέο κλείσιμο αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός λιμανιών από τις ΗΠΑ. Η κατάσταση παραμένει αβέβαιη.
Σύγκρουση Παλαιστίνης Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Αβεβαιότητα στη Μέση Ανατολή: συμφωνίες, απειλές και ασταθής εκεχειρία

Παρά τις φήμες για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, το Ιράν προειδοποιεί για νέο κλείσιμο αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός λιμανιών από τις ΗΠΑ. Η κατάσταση παραμένει αβέβαιη.