ΓΔ: 2372.7 1.03% Τζίρος: 1,022.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Αστυνομική κορδέλα Τουρκία
Σκηνή αστυνομικού αποκλεισμού στην Τουρκία με κορδέλα και αστυνομικούς μπροστά σε κτίριο.

Πατριάρχης: Συνεργασία κατά της βίας στα τουρκικά σχολεία

Βαθιά θλίψη εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος για τα θύματα ένοπλων επιθέσεων σε σχολεία της Τουρκίας, καλώντας όλους να δράσουν ενάντια στη βία και προσεύχεται για τους νεκρούς και τους τραυματίες.

Τη βαθιά θλίψη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του ιδίου προσωπικά για τα θύματα της ένοπλης επίθεσης στο σχολείο Ayser Çalık του Καχραμανμαράς εξέφρασε με μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο Πατριάρχης δήλωσε συγκλονισμένος, επισημαίνοντας ότι μέσα σε ένα μόνο 24ωρο σημειώθηκαν δύο παρόμοια τραγικά περιστατικά σε σχολεία της χώρας, με νεκρούς και τραυματίες.

«Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν σε σχολεία της χώρας μας, στο Kahramanmaraş και στην Şanlıurfa. Πρόκειται για μία ανείπωτη τραγωδία. Οφείλουμε όλοι, Πολιτεία και πολίτες, πνευματικοί άνθρωποι και γονείς, μπροστά σε αυτά τα απολύτως καταδικαστέα φαινόμενα πρωτόγνωρης βίας να ενεργοποιηθούμε για να μην συμβούν ξανά στο μέλλον. Οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στη νεολαία μας, η οποία, δυστυχώς, όπως συμβαίνει σε όλο τον κόσμο, σήμερα είναι εκτεθειμένη περισσότερο από ποτέ σε εικόνες βίας. Γι’ αυτό όλοι μαζί πρέπει να συνεργαστούμε για να οικοδομήσουμε ένα τείχος κατά της βίας, κατά του εθισμού στην βία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης.

Σε ιδιαίτερα συγκινητικούς τόνους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης πρόσθεσε: «Προσεύχομαι, με πολύ συγκίνηση, στον Θεό να αναπαύσει τις ψυχές των νέων παιδιών και της εκπαιδευτικού που έχασαν την ζωή τους, και να ενδυναμώσει τους πονεμένους συγγενείς τους. Προσεύχομαι, επίσης, για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών από τις δύο αυτές επιθέσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τούρκοι αστυνομικοί σκηνή
ΔΙΕΘΝΗ

Διαμαρτυρίες φοιτητών στην Τουρκία μετά το κλείσιμο του Πανεπιστημίου Bilgi

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το κλείσιμο του Πανεπιστημίου Μπιλγκί στην Κωνσταντινούπολη, με φοιτητές και ακαδημαϊκούς να διαμαρτύρονται, ενώ η αστυνομία περιόρισε την πρόσβαση και απέκλεισε την πανεπιστημιούπολη.
Αστυνομικό όχημα Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ένοπλος σκότωσε 6 άτομα και τραυμάτισε 8 στη Μερσίνα της Τουρκίας

Έξι νεκροί και οκτώ τραυματίες είναι ο νεότερος απολογισμός από διαδοχικές ένοπλες επιθέσεις στη Μερσίνα, σύμφωνα με το Anadolu. Ο δράστης διαφεύγει, ενώ οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τη σύλληψή του.
Αστυνομική κορδέλα Τουρκία
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Πέντε νεκροί, επτά τραυματίες σε ένοπλη επίθεση στη Μερσίνα

Πέντε νεκροί και επτά τραυματίες από ένοπλες επιθέσεις στη Μερσίνη Τουρκίας, σύμφωνα με το Anadolu. Δράστης φέρεται ο 37χρονος Μετίν Ο., ο οποίος σκότωσε πρώτα την πρώην σύζυγό του και διέφυγε. Οι αρχές διεξάγουν έρευνες για τη σύλληψή του.
Σημαία Νιγηρίας κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Νιγηρία: Μαζικές απαγωγές μαθητών μετά από επιθέσεις σε σχολεία

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε τρία σχολεία στην Πολιτεία Όγιο της Νιγηρίας, σκοτώνοντας έναν εκπαιδευτικό και απαγάγοντας άγνωστο αριθμό μαθητών. Τέτοια περιστατικά είναι σπάνια στο νότο της χώρας.
Νομική σχολή Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Σύνοδος Πρυτάνεων καταδικάζει κάθε μορφή βίας στα πανεπιστήμια

Η Σύνοδος Πρυτάνεων καταδικάζει κάθε μορφή βίας κατά της πανεπιστημιακής κοινότητας και καλεί την Πολιτεία να αναλάβει δράση, υπερασπιζόμενη την ελεύθερη έκφραση και τα θεσμικά όργανα των πανεπιστημίων.
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ
ΔΙΕΘΝΗ

Τη θλίψη του για την επίθεση στην Ουάσιγκτον εξέφρασε ο πρόεδρος Ερντογάν

Ο Ερντογάν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τραμπ, εκφράζοντας συλλυπητήρια για την επίθεση στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου και τονίζοντας πως πρόκειται για πλήγμα κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου.