ΓΔ: 2651.07 -0.76% Τζίρος: 328.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πλημμυρισμένο ποτάμι

Τουλάχιστον 16 νεκροί στη νήσο Ισπανιόλα λόγω πλημμυρών

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών. Οι περισσότεροι νεκροί εντοπίζονται στο βόρειο τμήμα της Αϊτής, ενώ τα θύματα στη Δομινικανή φθάνουν τα τέσσερα.

Οι πλημμύρες στην Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές και τουλάχιστον 16 θανάτους, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και τοπικά μέσα ενημέρωσης. Οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών έπληξαν σφοδρά την περιοχή, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις υποδομές και στις κοινότητες.

Στο βόρειο τμήμα της Αϊτής, οι πλημμύρες άφησαν πίσω τους 12 νεκρούς, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Nouvelliste. Οι περιοχές Πορτ-ντε-Πε, Σεν-Λουί ντι Νορ και Ανς-α-Φολέρ επλήγησαν ιδιαίτερα, με τις τοπικές αρχές να προσπαθούν να αποκαταστήσουν την πρόσβαση σε απομονωμένους οικισμούς.

Στη Δομινικανή Δημοκρατία, που μοιράζεται τη νήσο Ισπανιόλα με την Αϊτή, η εφημερίδα Listin Diario μετέδωσε ότι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ορισμένοι παρασύρθηκαν από χειμάρρους, ενώ ένα κοριτσάκι σκοτώθηκε όταν κατέρρευσε τοίχος μέσα στο σπίτι του.

Οι δομινικανές αρχές ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι περισσότεροι από 30.000 πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους. Παράλληλα, προειδοποίησαν πως οι βροχοπτώσεις ενδέχεται να ενταθούν εκ νέου προς το τέλος της εβδομάδας, αυξάνοντας τον κίνδυνο νέων πλημμυρών.

Στο γειτονικό Πουέρτο Ρίκο, οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να αποφεύγουν τους πλημμυρισμένους δρόμους, καθώς οι ισχυρές βροχές συνεχίζονται, προκαλώντας ανησυχία για περαιτέρω επιπτώσεις στην περιοχή της Καραϊβικής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μάτι καμένη περιοχή αεροφωτογραφία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συναγερμός για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε Αττική, Κρήτη και νησιά

Αύριο, Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, Αττική, Κρήτη, περιοχές Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδας και Πελοποννήσου μπαίνουν σε Red Code λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Πλημμυρισμένα σπίτια ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ξαφνική πλημμύρα στο Γκραν Κάνιον, ΗΠΑ

Δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στο Γκραν Κάνιον, μετά από ξαφνική πλημμύρα που προκάλεσε ζημιές σε υποδομές και τον αγωγό νερού του πάρκου. Οι έρευνες για αγνοούμενους συνεχίζονται υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Φωτιά στην Αττική
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαρκόπουλο Ωρωπού ο υπΚΚΠΠ Ευ. Τουρνάς - Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά

Στον Ωρωπό μετέβη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης Ευάγγελος Τουρνάς για άμεση ενημέρωση σχετικά με τη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε. Η φωτιά, που πλέον δεν έχει ενεργό μέτωπο, αντιμετωπίζεται από ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
Καθεδρικός Σαν Σαλβαδόρ
ΔΙΕΘΝΗ

Σε κόκκινο συναγερμό το Ελ Σαλβαδόρ λόγω ξηρασίας από Ελ Νίνιο

Οι αρχές του Σαλβαδόρ κήρυξαν κόκκινο συναγερμό σε όλη τη χώρα λόγω έντονης ξηρασίας που προκαλεί το φαινόμενο Ελ Νίνιο, με σοβαρές απώλειες στις σοδειές και 14 ρεκόρ θερμοκρασιών τον Αύγουστο.