ΓΔ: 2559.18 -0.35% Τζίρος: 356.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο

Το ΝΑΤΟ προχωρά στη χρηματοδότηση βοήθειας προς Ουκρανία, λέει ο Ρούτε

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε αισιόδοξος ότι η συμμαχία θα χρηματοδοτήσει την αμυντική βοήθεια προς την Ουκρανία μέσω του PURL έως το τέλος του έτους, ενώ αναγνώρισε άνιση κατανομή βαρών αλλά σημείωσε θετικές εξελίξεις.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η συμμαχία θα καταφέρει να χρηματοδοτήσει επιτυχώς την αμυντική βοήθεια προς την Ουκρανία μέσω του μηχανισμού Λίστας Προτεραιοτήτων Απαιτήσεων της Ουκρανίας (PURL) πριν από το τέλος του έτους.

«Είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο Ρούτε στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας στο Βερολίνο. Παραδέχθηκε ωστόσο ότι η κατανομή των βαρών εντός της συμμαχίας παραμένει άνιση, σημειώνοντας πως «ένας περιορισμένος αριθμός χωρών κάνουν τη δύσκολη δουλειά – αλλά βλέπουμε αλλαγή προς το καλύτερο».

Ο Ρούτε υπογράμμισε πως «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία έχει ό,τι χρειάζεται για να παραμείνει στη μάχη». Όπως ανέφερε, υπάρχει «ευρεία συμφωνία για αυτό και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύστημα Patriot ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σουηδία στέλνει συστήματα Patriot σε ΝΑΤΟϊκό κόμβο στην Πολωνία

Η Σουηδία θα αναπτύξει πυραυλικά συστήματα Patriot και 100 στρατιωτικούς στην Πολωνία, αντικαθιστώντας την Ολλανδία, για την προστασία του ΝΑΤΟ προς Ουκρανία. Θα στείλει επίσης μαχητικά Gripen για αποστολή επιτήρησης.
Πολωνική σημαία στη Βαρσοβία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βαρσοβία ζητά 15.000 Αμερικανούς στρατιώτες στην Πολωνία

Η Πολωνία επιδιώκει να αυξήσει τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτών στο έδαφός της σε 15.000, με στόχο μόνιμη και εκ περιτροπής παρουσία, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Στο επίκεντρο η άμυνα και η προετοιμασία χειμώνα στον Καναδά

Ο Ζελένσκι, κατά την άφιξή του στον Καναδά, τόνισε πως η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας και η προετοιμασία για τον χειμώνα αποτελούν βασικές προτεραιότητες της επίσκεψής του, όπου θα συναντήσει τον Καναδό πρωθυπουργό.
Μαρκ Ρούτε στη Σύνοδο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούτε: Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να στηρίξουν περισσότερο την Ουκρανία

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε κάλεσε τους συμμάχους να ενισχύσουν τη στήριξη στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει άλλη επιλογή». Επισήμανε πως η συλλογική βοήθεια θα βοηθήσει την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της σε όλα τα μέτωπα.
Κρεμλίνο Μόσχα ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Μόσχα: Απαράδεκτη η ανάπτυξη ΝΑΤΟ στην Ουκρανία - Κριτική σε Στουμπ, Μπέρναμ

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως η ανάπτυξη ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία είναι απαράδεκτη για τη Ρωσία και επέκρινε τους ηγέτες Φινλανδίας και Βρετανίας για φιλοπόλεμη στάση σχετικά με τα ουκρανικά χτυπήματα.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι σε γγ ΝΑΤΟ: Χρειάζεται επιπλέον στήριξη αντιαεροπορικής άμυνας

Ο Ζελένσκι συζήτησε με τον γγ του ΝΑΤΟ Ρούτε για την ενίσχυση της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας με περισσότερους πυραύλους. Ο Ρούτε τόνισε ότι το ΝΑΤΟ εξετάζει τρόπους άμεσης στήριξης της χώρας.