ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Επίθεση στη Βηρυτό

Ισραηλινός υπαξιωματικός σκοτώθηκε στον νότιο Λίβανο

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανέφεραν ότι ο 30χρονος αρχιλοχίας Αγιάλ Ουριέλ Μπλάνκο σκοτώθηκε σε μάχη στον νότιο Λίβανο, όπου εδώ και πάνω από μήνα πολεμούν τη Χεζμπολά, οργάνωση που στηρίζεται από το Ιράν.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ένας έφεδρος υπαξιωματικός σκοτώθηκε σε μάχη στον νότιο Λίβανο, όπου εδώ και περισσότερο από έναν μήνα συνεχίζονται οι συγκρούσεις με το σιιτικό κίνημα Χεζμπολά, που πρόσκειται στο Ιράν.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, «ο αρχιλοχίας Αγιάλ Ουριέλ Μπλάνκο, 30 ετών, οδηγός πυροσβεστικού οχήματος (...) έπεσε σε μάχη στον νότιο Λίβανο».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Έντεκα νεκροί, μεταξύ τους παιδιά, από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο

Δεκαένα νεκροί, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, είναι ο απολογισμός ισραηλινών βομβαρδισμών σε δύο χωριά στον νότιο Λίβανο, στη βαρύτερη επίθεση μετά τον Ιούνιο. Τα πλήγματα έγιναν ως αντίποινα κατά της Χεζμπολά.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ ίσως έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου στο Λίβανο

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου επισήμανε μαζικές παραβιάσεις από το Ισραήλ στον Λίβανο, ενώ επιθέσεις της Χεζμπολά έπληξαν αμάχους στο Ισραήλ. Πάνω από 4.300 νεκροί και 12.200 τραυματίες στον Λίβανο.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή αεροπορική επίθεση στο νότιο Λίβανο

Ισραηλινά μαχητικά πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση στο νότιο Λίβανο, παρά τη συμφωνία-πλαίσιο για «διαρκή ειρήνη», στοχεύοντας την περιοχή μεταξύ Καντάρα και Ντέιρ αλ Σαριάν, σύμφωνα με το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η συμφωνία με Λίβανο πλήττει Ιράν και Χεζμπολάχ

Ο Νετανιάχου χαιρέτισε τη συμφωνία με τον Λίβανο, που επιτεύχθηκε με μεσολάβηση ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική για το Ισραήλ και πλήγμα για το Ιράν και τη Χεζμπολάχ, όπως δήλωσε σε τηλεοπτική ενημέρωση.