ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Πέτερ Μάγιαρ ομιλία
Ο Πέτερ Μάγιαρ μιλάει σε πολιτική εκδήλωση, μπροστά από πανό με το σύνθημα 'Τώρα ή ποτέ'.

Στάρμερ και Σάντσεθ χαιρετίζουν τη νίκη για τις ευρωπαϊκές αξίες

Ο Κιρ Στάρμερ συνεχάρη τον Πέτερ Μαγιάρ για τη νίκη του Tisza στις εκλογές στην Ουγγαρία, τονίζοντας τη σημασία για την ευρωπαϊκή δημοκρατία. Στήριξη στον Μαγιάρ εξέφρασε και ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ συνεχάρη τον νικητή των βουλευτικών εκλογών στην Ουγγαρία, Πέτερ Μαγιάρ, του οποίου το κόμμα Tisza κατέγραψε εντυπωσιακή νίκη, εκθρονίζοντας το Fidesz του απερχόμενου πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, που βρισκόταν στην εξουσία επί 16 χρόνια.

«Είναι μια ιστορική στιγμή, όχι μόνο για την Ουγγαρία, αλλά επίσης για την ευρωπαϊκή δημοκρατία. Χαίρομαι στην ιδέα ότι θα εργασθώ μαζί σας για την ασφάλεια και την ευημερία των δύο χωρών μας», ανέφερε ο εργατικός ηγέτης σε ανάρτησή του στο X.

Παράλληλα, από τη Μαδρίτη, ο ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκλογική επιτυχία του Μαγιάρ, κάνοντας λόγο για νίκη «των ευρωπαϊκών αξιών».

«Σήμερα νίκησαν η Ευρώπη και οι ευρωπαϊκές αξίες. Συγχαρητήρια σε όλους τους ούγγρους πολίτες γι' αυτές τις ιστορικές εκλογές», σημείωσε ο Σάντσεθ στο X, προσθέτοντας ότι προσβλέπει σε συνεργασία με τον Μαγιάρ «για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Ευρωπαίους».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο υποψήφιος πρωθυπουργός Ουγγαρίας ζητά διάλογο με Ουκρανία για την μειονότητα

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πίτερ Μάγιαρ, πρότεινε συνάντηση με τον Ζελένσκι για βελτίωση των σχέσεων και λύση ζητημάτων της ουγγρικής μειονότητας στην Ουκρανία, μετά από ένταση επί Όρμπαν.
Ρόμπερτ Φίτσο πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Φίτσο συγχαίρει τον Μαγιάρ και δηλώνει ανοιχτός σε συνεργασία

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο συνεχάρη τον Πέτερ Μαγιάρ για τη νίκη του στις ουγγρικές εκλογές, διαμηνύοντας ετοιμότητα για στενή συνεργασία, ενώ ευχαρίστησε και τον απερχόμενο Βίκτορ Ορμπάν για τη μέχρι τώρα συνεργασία τους.
Σημαία Ουγγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ορμπάν: Παραδέχθηκε τη «βαριά» ήττα στις βουλευτικές εκλογές Ουγγαρίας

Ο Βίκτορ Ορμπάν αναγνώρισε την ήττα του στις ουγγρικές βουλευτικές εκλογές, δηλώνοντας πως το Fidesz θα συνεχίσει από την αντιπολίτευση. Συνεχάρη το νικητήριο κόμμα και παραδέχτηκε πως τα αποτελέσματα είναι σαφή και οδυνηρά.
Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουγγαρία διακόπτει σταδιακά τις παραδόσεις αερίου στην Ουκρανία

Η Ουγγαρία θα μειώσει σταδιακά τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ουκρανία έως ότου αποκατασταθεί η ροή ρωσικού πετρελαίου, ανακοίνωσε ο Ορμπάν, τονίζοντας την ανάγκη για νέα μέτρα ενεργειακής ασφάλειας.