ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σημαίες κρατών μελών της ΕΕ στην είσοδο ευρωπαϊκού κτιρίου στις Βρυξέλλες.

Φον ντερ Λάιεν: «Η Ουγγαρία επέλεξε την Ευρώπη» με νίκη του Μαγιάρ

Η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν χαιρέτισε τη νίκη Μαγιάρ λέγοντας πως «η Ουγγαρία διάλεξε την Ευρώπη» και υπογράμμισε πως με την επιστροφή της χώρας στην ευρωπαϊκή πορεία, η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται ισχυρότερη.

Με διπλό μήνυμα στο «Χ», η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν συνεχάρη τον Πέτερ Μαγιάρ για την εκλογική του νίκη στην Ουγγαρία, σημειώνοντας ότι η χώρα «διάλεξε την Ευρώπη».

Η πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε πως «η καρδιά της Ευρώπης χτυπά πιο δυνατά απόψε στην Ουγγαρία», επισημαίνοντας τη σημασία της εκλογικής αναμέτρησης για το μέλλον της χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε δεύτερη ανάρτησή της, γραμμένη και στην ουγγρική γλώσσα, η κ. Φον ντερ Λάιεν υπογράμμισε: «Η Ουγγαρία επέλεξε την Ευρώπη. Η Ευρώπη επιλέγει πάντα την Ουγγαρία. Μαζί, είμαστε πιο δυνατοί. Μια χώρα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή της πορεία. Η Ένωση γίνεται πιο ισχυρή».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πίτερ Μαγιάρ συναντά την πρόεδρο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες την Τετάρτη

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πίτερ Μαγιάρ, επισκέπτεται αύριο τις Βρυξέλλες για συνομιλίες με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επιδιώκοντας το ξεπάγωμα ευρωπαϊκών πόρων μετά τη βαριά ήττα του Βίκτορ Ορμπάν.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Θετική συζήτηση με Ουγγαρία για τα κονδύλια ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο Πέτερ Μάγιαρ είχαν θετικές συνομιλίες στις Βρυξέλλες για την αποδέσμευση των ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Ουγγαρία, τα οποία έχουν παγώσει λόγω ανησυχιών για τη διαφθορά και το κράτος δικαίου.
Πέτερ Μάγκιαρ ομιλητής
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πίτερ Μαγιάρ συναντά την πρόεδρο της Κομισιόν στις Βρυξέλλες

Ο νέος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Πίτερ Μαγιάρ, θα συναντηθεί με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στις Βρυξέλλες, με βασικό θέμα το ξεπάγωμα ευρωπαϊκών πόρων, θέτοντας προτεραιότητα στη διαφάνεια και την ενίσχυση δημοκρατικών θεσμών.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Φον ντερ Λάιεν: Νέα ώθηση για ειδική πλειοψηφία στην εξωτερική πολιτική της ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα της Ουγγαρίας «νίκη των θεμελιωδών ελευθεριών» και κάλεσε την ΕΕ να υιοθετήσει λήψη αποφάσεων με ειδική πλειοψηφία στην εξωτερική πολιτική, για να αποφευχθούν συστημικά μπλοκαρίσματα.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ θα βρει λύση για το δάνειο προς την Ουκρανία, λέει η φον ντερ Λάιεν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε πως η ΕΕ θα βρει τρόπο να δανείσει 90 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, παρά τις αντιρρήσεις Ουγγαρίας, ενώ οι ηγέτες καταδίκασαν τη στάση της Βουδαπέστης στη σύνοδο.
Σημαίες Κύπρου ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Απόλυτη αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Κύπρο

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν τόνισε την αλληλεγγύη της ΕΕ στην Κύπρο και τη σημασία προστασίας των πολιτών εν μέσω του πολέμου στο Ιράν και των ενεργειακών προκλήσεων, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της ΕΕ για ειρήνη και διεθνές δίκαιο.