ΓΔ: 2370.04 0.96% Τζίρος: 347.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:37
Πέτερ Μάγιαρ ομιλία
Φώτο: Shutterstock

Το αντιπολιτευόμενο Tisza προηγείται στις εκλογές της Ουγγαρίας

Με καταμετρημένο το 29,2% των ψήφων, το Tisza κερδίζει 132 από τις 199 έδρες του ουγγρικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Γραφείο, ενώ το Fidesz του Ορμπάν λαμβάνει 59 έδρες. «Ευχαριστώ Ουγγαρία», δήλωσε ο Πέτερ Μαγιάρ.

Με καταμετρημένο το 29,2% των ψήφων στις βουλευτικές εκλογές της Ουγγαρίας, το αντιπολιτευόμενο κόμμα Tisza φαίνεται να εξασφαλίζει 132 έδρες στο 199μελές κοινοβούλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Εκλογικού Γραφείου (NVI).

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το κόμμα Fidesz του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν καταλαμβάνει 59 έδρες, καταγράφοντας σημαντική πτώση σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Ο ηγέτης του Tisza, Πέτερ Μαγιάρ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα γράφοντας στο Facebook: «Ευχαριστώ Ουγγαρία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Ουγγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Όχι της Βουλής στην έξοδο από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

Το ουγγρικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της παραμονής της χώρας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ανατρέποντας την απόφαση της κυβέρνησης Όρμπαν για αποχώρηση. Η νέα κυβέρνηση δεσμεύεται στη συνέχιση της συμμετοχής.
Σημαία Ουγγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Συνταγματική τροπολογία Tisza για όριο θητείας πρωθυπουργού

Το Tisza κατέθεσε τροπολογία που περιορίζει σε οκτώ έτη τη θητεία του πρωθυπουργού, εμποδίζοντας ιδιαίτερα τον Όρμπαν να επιστρέψει στην εξουσία. Ο Μαγιάρ επιδιώκει ενίσχυση των θεσμών και αλλαγές στο υπάρχον Σύνταγμα.
Σημαία Ουγγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουγγαρία επανεξετάζει το σχέδιο επέκτασης του πυρηνικού σταθμού Paks

Η Ουγγαρία επανεξετάζει τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση της πυρηνικής επέκτασης στη μονάδα Paks, που περιλάμβανε ρωσικούς αντιδραστήρες και σύμβαση με τη Rosatom, στοχεύοντας πλέον σε νέες σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σημαία Ουγγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων μεγιστάνα ΜΜΕ στην Ουγγαρία για ξέπλυμα

Η ουγγρική αστυνομία ερευνά εταιρείες ΜΜΕ του Γκιούλα Μπαλάσι για ύποπτο ξέπλυμα και υπεξαίρεση, ενώ ο ίδιος προσφέρει τμήμα της περιουσίας του στο κράτος υπό τη νέα κυβέρνηση Μάγιαρ. Πολλοί τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν παγώσει.
Βίκτορ Όρμπαν ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Εργολάβος ΜΜΕ του Ορμπάν προσφέρει τις εταιρείες του στο κράτος

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας ΜΜΕ στην Ουγγαρία, Γκιούλα Μπαλάσι, προσφέρθηκε να παραχωρήσει στο κράτος εταιρίες και επενδύσεις του μετά από χρόνια ωφελημένων κρατικών συμβάσεων, καθώς αλλάζει η κυβέρνηση στη χώρα.
Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πίτερ Μαγιάρ: Θα επιστρέψω Ουγγαρία στο ΔΠΔ, θα συλληφθεί ο Νετανιάχου

Ο Πίτερ Μαγιάρ ανακοίνωσε ότι η Ουγγαρία θα επανενταχθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και θα εκτελέσει εντάλματα σύλληψης, μεταξύ αυτών και για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Νετανιάχου, ανατρέποντας απόφαση του Όρμπαν.