ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Επίθεση στη Βηρυτό
Καπνός από στρατιωτική επίθεση σε κτίρια στη Βηρυτό, Λίβανος.

Λίβανος: 2.020 νεκροί και σχεδόν 6.500 τραυματίες από την αρχή του πολέμου

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, από τις 2 Μαρτίου ο πόλεμος με το Ισραήλ έχει προκαλέσει τουλάχιστον 2.020 νεκρούς –μεταξύ τους 248 γυναίκες, 165 παιδιά και 85 υγειονομικούς– και 6.436 τραυματίες.

Τουλάχιστον 2.020 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον Λίβανο από την έναρξη του πολέμου μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ στις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τον νέο απολογισμό, μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 248 γυναίκες, 165 παιδιά και 85 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού, γεγονός που αναδεικνύει το βαρύ ανθρώπινο κόστος των συγκρούσεων.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 6.436, ενώ οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Λίγο νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι μέσα στο τελευταίο 24ωρο έπληξε περισσότερους από 200 στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, ενόψει των επικείμενων συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Βηρυτού στην Ουάσινγκτον.

«Η πολεμική αεροπορία συνεχίζει τα πλήγματα εναντίον υποδομών της Χεζμπολάχ και στηρίζει τις χερσαίες δυνάμεις που δρουν στον νότιο Λίβανο», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του στρατού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Εννέα νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, από ισραηλινά πλήγματα

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο νότιο Λίβανο προκάλεσαν εννέα θανάτους, ανάμεσά τους δύο παιδιά και πέντε γυναίκες, και 23 τραυματίες. Ο πρόεδρος του Λιβάνου καταδίκασε τις παραβιάσεις της εκεχειρίας από το Ισραήλ.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 2.387 νεκροί στον εξάβδομο πόλεμο με Ισραήλ, σύμφωνα με νέα στοιχεία

Σύμφωνα με τις λιβανικές αρχές, από την αρχή του πολέμου με το Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους 2.387 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 7.602. Μετά την εύθραυστη εκεχειρία, διασώστες εντόπισαν νέα θύματα στα συντρίμμια βομβαρδισμένων περιοχών.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 89 νεκροί, 722 τραυματίες από ισραηλινές επιδρομές σήμερα

Πάνω από 89 νεκροί και 722 τραυματίες προκάλεσαν οι σημερινές ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Ανάμεσά τους και 12 διασώστες. Ο ισραηλινός στρατός χτύπησε περίπου 100 στόχους της Χεζμπολάχ.