ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Σημαία Σαουδικής Αραβίας

Σαουδική Αραβία και Πακιστάν ενισχύουν τη στρατιωτική συνεργασία

Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε ότι πακιστανικές στρατιωτικές δυνάμεις, με μαχητικά αεροσκάφη, αναπτύχθηκαν στη βάση Βασιλιάς Αμπντουλαζίζ.

Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε την ανάπτυξη πακιστανικής στρατιωτικής δύναμης, που περιλαμβάνει και μαχητικά αεροσκάφη, στην αεροπορική βάση Βασιλιάς Αμπντουλαζίζ. Η κίνηση αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αμυντικής συμφωνίας που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η αποστολή της πακιστανικής δύναμης στοχεύει στην ενίσχυση της κοινής αμυντικής συνεργασίας, καθώς και στη στήριξη της περιφερειακής και διεθνούς ασφάλειας και σταθερότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία Πακιστάν κυματίζει
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν, Σ. Αραβία και Τουρκία εξετάζουν ενίσχυση της αμυντικής τους συμμαχίας

Πακιστάν, Σαουδική Αραβία και Τουρκία ετοιμάζουν έκτακτη συνάντηση στρατιωτικών αρχηγών για στήριξη στο Ριάντ μέσω αμυντικού συμφώνου, καταδικάζοντας επιθέσεις κατά της Μέκκας και σαουδαραβικών υποδομών.
Σημαία Τουρκίας και χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Τουρκίας: Αμυντική συμφωνία με Πακιστάν-Σ. Αραβία ισοδυναμεί με Άρθρο 5 NATO

Η Τουρκία, Πακιστάν και Σαουδική Αραβία υπέγραψαν αμυντική συμφωνία αντίστοιχη με το Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, όπως δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ. Στη συμμαχία ίσως προστεθεί η Αίγυπτος, ενώ η συμφωνία δεν στρέφεται κατά του Ιράν.
Σημαίες Τουρκίας Αιγύπτου
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Το "Σύμφωνο της Μέκκας" ίσως οδηγήσει σε αμυντική συμμαχία μουσουλμανικών χωρών

Ο πρόεδρος της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης δήλωσε ότι η αμυντική συμφωνία Τουρκίας, Σαουδικής Αραβίας και Πακιστάν ίσως εξελιχθεί σε ευρύτερο μουσουλμανικό σύμφωνο, με πιθανή συμμετοχή του Ιράν. Η επικύρωση αναμένεται τον επόμενο μήνα.
Αεροφωτογραφία Ισλαμαμπάντ
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Δέσμευση υπεράσπισης της Σαουδικής Αραβίας «μέχρι τέλους»

Το Πακιστάν δηλώνει ότι θα στηρίξει τη Σαουδική Αραβία «μέχρι τέλους», ενόψει της αύξησης των επιθέσεων Χούθι, με τον εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων να τονίζει τη δέσμευση για διπλωματική και φυσική στήριξη.
Αεροφωτογραφία Ισλαμαμπάντ
ΔΙΕΘΝΗ

Πακιστάν: Καμία συζήτηση για στρατιωτική δράση κατά Χούθι προς το παρόν

Το Πακιστάν δήλωσε ότι δεν συζητά στρατιωτική δράση κατά των Χούθι στη βάση της Συμφωνίας της Μέκκας, όμως διαβεβαίωσε πως θα κινηθεί όταν κριθεί απαραίτητο, στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του με Τουρκία και Σαουδική Αραβία.