ΓΔ: 2608.3 -0.13% Τζίρος: 44.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:57:39
Αυγά Φαμπερζέ βιτρίνα
Μια βιτρίνα με πλούσια συλλογή αυγών Φαμπερζέ σε διάφορα χρώματα και σχέδια.

Βρετανία: Έκλεψε τσάντα με αυγό Φαμπερζέ και την αντάλλαξε για ναρκωτικά

Ένας 29χρονος στη Βρετανία καταδικάστηκε σε 27 μήνες φυλάκιση για κλοπή και απάτη, καθώς έκλεψε μια τσάντα Givenchy που περιείχε απρόσμενα ένα αυγό Φαμπερζέ, χωρίς να γνωρίζει την αξία της λείας του.

Ένα απρόσμενο εύρημα ακολούθησε μια κλοπή στο Λονδίνο, όταν ένας 29χρονος βρέθηκε να κρατά στα χέρια του ένα αυθεντικό αυγό Φαμπερζέ αξίας εκατομμυρίων ευρώ. Ο Έντσο Κοντιτσέλο καταδικάστηκε από βρετανικό δικαστήριο σε φυλάκιση 27 μηνών, αφού δήλωσε ένοχος για κλοπή και απάτη.

Το περιστατικό σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2024, όταν ο κατηγορούμενος έκλεψε μια τσάντα Givenchy από γυναίκα σε παμπ του Σόχο. Ο ίδιος αγνοούσε ότι μέσα στην τσάντα υπήρχε ένα πράσινο αυγό Φαμπερζέ διακοσμημένο με σμαράγδια, καθώς και ένα πολυτελές ρολόι. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων εκτιμάται στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Τα αντικείμενα ανήκαν στην εταιρεία Craft Irish Whiskey Company, γνωστή για την παραγωγή σπάνιων ουίσκι υψηλής ποιότητας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η ιδιοκτήτρια της τσάντας μετέφερε τα αντικείμενα μετά από επαγγελματική εκδήλωση όπου είχαν εκτεθεί. Ωστόσο, το αυγό και το ρολόι δεν βρέθηκαν ποτέ.

Η δικαστής Κέιτ Λάιβσι επισήμανε ότι ο δράστης δεν γνώριζε την αξία του περιεχομένου της τσάντας και ότι αντάλλαξε τα πολύτιμα αντικείμενα με ναρκωτικά. Η συνήγορός του, Κέιτι Πόρτερ-Γουίντλεϊ, ανέφερε πως ο πελάτης της ήταν άστεγος και εθισμένος στις ουσίες.

Τα κλεμμένα αντικείμενα αποτελούσαν μέρος μιας περιορισμένης συλλογής επτά πολυτελών κουτιών που είχε δημιουργήσει η Craft Irish Whiskey Company. Κάθε κουτί περιείχε ένα αυγό Φαμπερζέ, ένα ρολόι, ένα σπάνιο ουίσκι και ένα κουτί πούρων, με τις τιμές πώλησης να φτάνουν έως και τα 2,8 εκατομμύρια ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Sunak, Great Britain, Britain, England, Bretania, Vretania, Agglia
ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις σε τέσσερα στελέχη των Χούθι επέβαλε η Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ είπε την Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.
ξηρασία και λειψυδρία
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ο Ιούλιος φέτος ήταν ο ξηρότερος από το 1836

Η Αγγλία και η Ουαλία είχαν τον πιο ξηρό και ηλιόλουστο Ιούλιο από το 1836, με κύματα ζέστης και έντονη ξηρασία, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της MetOffice, κάνοντας τον φετινό Ιούλιο έναν από τους πιο αξιοσημείωτους μήνες.
Αντιτορπιλικό HMS Dragon
ΔΙΕΘΝΗ

Reform UK: Ναυτικό εναντίον μεταναστών στη Μάγχη ζητά το κόμμα

Το κόμμα Reform UK προτείνει «Επιχείρηση Φρούριο»: ανάπτυξη του Βασιλικού Ναυτικού στη Μάγχη για να σταματήσει πλοία με μετανάστες και να τα επιστρέφει στη Γαλλία, εφόσον αναλάβει την εξουσία, όπως ανακοίνωσε σήμερα.
Βρετανική σημαία Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα κατά του υπαρχηγού του Reform διεξάγει επιτροπή στη Βρετανία

Ο Ρίτσαρντ Τάις του Reform UK ερευνάται για πιθανή μη δήλωση συμφερόντων, όπως ανακοίνωσε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας. Η έρευνα ξεκίνησε στις 28 Ιουλίου. Το κόμμα δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής.
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 20 χρόνια κάθειρξη σε γραφείο τελετών για απάτη με σορούς

Ο ιδιοκτήτης γραφείου τελετών Ρόμπερτ Μπους καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση επειδή κρατούσε σορούς αντί να τις ενταφιάζει ή να τις καίει, ενώ έδινε λανθασμένη τέφρα σε οικογένειες. Δήλωσε ένοχος για αδικήματα 12 ετών.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Σύλληψη άνδρα στην Κύπρο για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν σε βρετανική βάση

Στην Κύπρο συνελήφθη άνδρας με βρετανική και αζερική υπηκοότητα, κατηγορούμενος για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν σε βρετανική στρατιωτική βάση, όπως ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.