ΓΔ: 2472.77 -1.13% Τζίρος: 483.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου

Ισραήλ: Νετανιάχου διέταξε έναρξη άμεσων συνομιλιών με τον Λίβανο

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έδωσε εντολή για απευθείας συνομιλίες με τον Λίβανο, με στόχο τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ και την προώθηση της ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, σύμφωνα με το Reuters.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στο υπουργικό συμβούλιο να ξεκινήσει «απευθείας συνομιλίες» με τον Λίβανο, σε μια κίνηση που σηματοδοτεί πιθανή νέα φάση στις σχέσεις των δύο χωρών.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, οι διαπραγματεύσεις θα επικεντρωθούν στον αφοπλισμό της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ και στην επίτευξη ειρήνης μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου, με στόχο τη σταθερότητα στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Πλήρη ελευθερία δράσης στον στρατό στο νότιο Λίβανο

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου τόνισε πως οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν πλήρη ελευθερία δράσης στο νότιο Λίβανο για την εξάλειψη απειλών, διατηρώντας τα στρατεύματα στην περιοχή για την προστασία των πολιτών του Ισραήλ.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολά: Σε εξέλιξη συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό στον Λίβανο

Η Χεζμπολά ανακοίνωσε νέες συγκρούσεις μαχητών της με ισραηλινές δυνάμεις στον νότιο Λίβανο, λίγες ώρες μετά από βομβαρδισμούς που προκάλεσαν τρεις θανάτους, παρά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Απώθηση ισραηλινής μονάδας κοντά στη Ναμπατίγια στον Λίβανο

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι απώθησε ισραηλινή δύναμη που επιχείρησε να προωθηθεί στον νότιο Λίβανο, εκτοξεύοντας ρουκέτες και drones, λίγο μετά τη συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για κατάπαυση πυρός στη Μέση Ανατολή.
Βομβαρδισμός στο νότιο Λίβανο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιρανός διαπραγματευτής απειλεί αμερικανικούς στόχους για τον Λίβανο

Ο επικεφαλής Ιρανός διαπραγματευτής δήλωσε ότι, μετά τον αμερικανικό ναυτικό αποκλεισμό του Ιράν και τις επιθέσεις στο Λίβανο, αμερικανικές βάσεις και ισραηλινά στοιχεία στη Μ. Ανατολή γίνονται νόμιμοι στόχοι.
Σημαία Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ηγεσία Λιβάνου προς Ιράν: Μην παρεμβαίνετε στα εσωτερικά μας

Ο Λιβανέζος πρόεδρος Ζοζέφ Αούν προειδοποιεί το Ιράν να σταματήσει τις παρεμβάσεις στη χώρα του, τονίζοντας ότι μόνο ο διάλογος και η διπλωματία μπορούν να οδηγήσουν σε λύση με τη Χεζμπολάχ μετά την αποτυχία κατάπαυσης του πυρός.