ΓΔ: 2220.01 0.40% Τζίρος: 274.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Καπνός πάνω από Βηρυτό
Πυκνός καπνός υψώνεται στον ουρανό από κτίρια της Βηρυτού, Λίβανος, κατά τη διάρκεια επίθεσης.

Λίβανος: Εθνικό πένθος μετά τους φονικούς βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Ναουάφ Σαλάμ, κήρυξε την 9η Απριλίου ημέρα εθνικού πένθους, μετά τους φονικούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς που άφησαν σχεδόν 200 νεκρούς, καλώντας σε κινητοποίηση για τερματισμό της βίας.

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Ναουάφ Σαλάμ κήρυξε την Πέμπτη 9η Απριλίου ημέρα εθνικού πένθους, έπειτα από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ που προκάλεσαν σχεδόν διακόσιους νεκρούς στη χώρα την Τετάρτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση Τύπου των υπηρεσιών του, η σημερινή ημέρα θα είναι «ημέρα εθνικού πένθους για τους μάρτυρες και τους τραυματίες στις ισραηλινές επιθέσεις οι οποίες στοχοποίησαν εκατοντάδες αθώους και ανυπεράσπιστους αμάχους», τόνισε ο κ. Σαλάμ.

Στο ίδιο κείμενο, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να «κινητοποιηθούν όλοι οι πολιτικοί και διπλωματικοί πόροι του Λιβάνου για να σταματήσει η ισραηλινή μηχανή θανάτου», επισημαίνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας του Λιβάνου, ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται σε τουλάχιστον 182 νεκρούς και 890 τραυματίες, αριθμοί που παραμένουν ακόμη μη οριστικοί.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καπνός πάνω από το Ισραήλ
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Επίθεση σε στρατόπεδο στο βόρειο Ισραήλ ανακοίνωσε η οργάνωση

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε επίθεση με drones σε στρατιωτική βάση στη βόρεια Ισραήλ, ενώ επεσήμανε πως συνεχίζει τις επιχειρήσεις κατά ισραηλινών δυνάμεων στον νότιο Λίβανο, παρά την εύθραυστη εκεχειρία που ισχύει από 2 Μαρτίου.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 22 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα τη Τετάρτη

Το υπουργείο Υγείας Λιβάνου ανακοίνωσε πως 10 ακόμη άνθρωποι, μεταξύ τους πέντε παιδιά και δύο γυναίκες, σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις στο νότο, με τους νεκρούς το τελευταίο 24ωρο να φτάνουν τους 22.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο αφήνουν 14 νεκρούς μετά την εκεχειρία

Σύμφωνα με τις αρχές του Λιβάνου, 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιθέσεις στο νότιο Λίβανο, σημειώνοντας τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων μετά την πρόσφατη κατάπαυση του πυρός. Ισραήλ και Χεζμπολά αλληλοκατηγορούνται για παραβιάσεις.
Καπνός πάνω από Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 2.387 νεκροί στον εξάβδομο πόλεμο με Ισραήλ, σύμφωνα με νέα στοιχεία

Σύμφωνα με τις λιβανικές αρχές, από την αρχή του πολέμου με το Ισραήλ έχουν χάσει τη ζωή τους 2.387 άνθρωποι και έχουν τραυματιστεί 7.602. Μετά την εύθραυστη εκεχειρία, διασώστες εντόπισαν νέα θύματα στα συντρίμμια βομβαρδισμένων περιοχών.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Εκατοντάδες μέλη της Χεζμπολάχ στόχος πλήγματων στον Λίβανο

Ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο στόχευσαν «εκατοντάδες» μέλη της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με τον Ισραηλινό ΥΠΕΘΑ. Ο Λίβανος αναφέρει δεκάδες νεκρούς, μετά τη «σκληρότερη επίθεση» κατά του κινήματος από τη βομβιστική ενέργεια του Σεπτεμβρίου.