ΓΔ: 2200.09 -0.14% Τζίρος: 31.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:31:42
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
Εικόνα που δείχνει ευρώ πάνω σε γερμανική σημαία, παραπέμποντας στην οικονομία της Γερμανίας.

Καμία άρση συναγερμού για τα καύσιμα παρά την εκεχειρία με το Ιράν

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εκτιμά ότι η εκεχειρία με το Ιράν δεν επιτρέπει εφησυχασμό για τις τιμές των καυσίμων και εξετάζει στοχευμένα μέτρα ελάφρυνσης.

Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας εκτιμά ότι η ανακοίνωση για συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με το Ιράν δεν αποτελεί λόγο για άρση του συναγερμού όσον αφορά τις τιμές των καυσίμων. Παράλληλα, καλεί τους κοινωνικούς εταίρους σε διάλογο για την εξέταση πιθανών μέτρων ελάφρυνσης.

«Η κατάσταση παραμένει ασταθής και ο αντίκτυπος του πολέμου είναι μέχρι στιγμής τεράστιος. Συνεχίζουμε επομένως να παρακολουθούμε πολύ στενά την κατάσταση.

 Γνωρίζουμε τα τρέχοντα βάρη για τις επιχειρήσεις και πολλούς πολίτες και εξετάζουμε μέτρα στοχευμένων ελαφρύνσεων, ειδικά για όσους μετακινούνται για την εργασία τους, για τις μικρές επιχειρήσεις και για τις οικογένειες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μαξιμίλιαν Καλ, επισημαίνοντας ότι υπάρχει συντονισμός με άλλα υπουργεία της κυβέρνησης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών Λαρς Κλινγκμπάιλ, από κοινού με συναδέλφους του στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει και να προετοιμάσει φόρο επί των «υπέρογκων κερδών».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Θα συνομιλήσω με Ιράν για λύση και άνοιγμα Στενών Ορμούζ

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι θα επικοινωνήσει με τις ιρανικές αρχές για να βρεθεί λύση στην αύξηση των τιμών καυσίμων και να προωθήσει το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, ελπίζοντας σε πρόοδο τις επόμενες μέρες.
Σημαίες Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Ο αεροπορικός κλάδος ζητά ευρωπαϊκά μέτρα κατά των ακριβών καυσίμων

Η Γερμανική Ένωση Αεροπορικής Βιομηχανίας ζήτησε ευρωπαϊκά μέτρα ελάφρυνσης για τα αεροπορικά καύσιμα. Ο Φρίντριχ Μερτς αρνήθηκε το ενδεχόμενο έκτακτου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας για την ενεργειακή κρίση.
Φρίντριχ Μερτς πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς: Διασφαλισμένη προμήθεια καυσίμων στη Γερμανία παρά τις πιέσεις

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς διαβεβαίωσε πως η προμήθεια καυσίμων στη Γερμανία είναι διασφαλισμένη, ενώ η κυβέρνηση είναι έτοιμη για μέτρα αν χρειαστεί. Η υπουργός Οικονομίας Ράιχε τονίζει ότι προετοιμάζονται, χωρίς πανικό.
Αντλία καυσίμου πρατηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Οι εταιρίες καυσίμων θα περάσουν στους καταναλωτές τη μείωση φόρου

Ο Σύνδεσμος Εταιριών Καυσίμων θα μετακυλίσει στους καταναλωτές τη μείωση φόρου κατά 17 σεντς/λίτρο για δύο μήνες, αν και οι τελικές τιμές επηρεάζονται από τη διεθνή αγορά. Η κυβέρνηση δεσμεύεται για πρόσθετα μέτρα αν χρειαστεί.
Οικονομία Γερμανίας ευρώ
ΔΙΕΘΝΗ

Η γερμανική κυβέρνηση μειώνει τον φόρο στα καύσιμα

Η κυβέρνηση μειώνει το φόρο στα καύσιμα κατά 17 σεντς/λίτρο για δύο μήνες λόγω ανατιμήσεων, ενώ οι εργοδότες θα μπορούν να δώσουν αφορολόγητο μπόνους 1.000 ευρώ το 2026. Αύξηση του φόρου καπνού προβλέπεται από φέτος.