ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
Ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια ομιλίας σε επίσημη εκδήλωση στις ΗΠΑ.

Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση του στενού του Χορμούζ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ θα συμβάλουν στην αποσυμφόρηση του στενού του Χορμούζ μετά τη συμφωνία κατάπαυσης πυρός με το Ιράν. Υποσχέθηκε θετικές ενέργειες και τόνισε ότι το Ιράν θα ξεκινήσει ανοικοδόμηση.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμβάλουν ενεργά στην αποσυμφόρηση του στενού του Χορμούζ, ενός από τα πιο κρίσιμα περάσματα για τη διεθνή ναυσιπλοΐα. Η δέσμευση αυτή ήρθε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Τεχεράνη.

«Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν να αποσυμφορηθεί η κίνηση (των πλοίων) στο στενό του Χορμούζ», δήλωσε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος, σημειώνοντας πως αναμένονται πολλές «θετικές ενέργειες!» στο προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα εξασφαλιστούν πολλά χρήματα» και το Ιράν θα μπορέσει «να αρχίσει τη διαδικασία της ανοικοδόμησής του». Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν ένδειξη προθέσεων για σταθεροποίηση της περιοχής και επανεκκίνηση των οικονομικών σχέσεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Σχηματισμός συμμαχίας για ασφάλεια πλοίων στο Στενό του Χορμούζ

Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να ανακοινώσει ότι αρκετές χώρες συνέστησαν συνασπισμό για τη συνοδεία πλοίων στο Στενό του Χορμούζ, σύμφωνα με τη Wall Street Journal και Αμερικανούς αξιωματούχους.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Τραμπ εξετάζει την πρόταση του Ιράν αλλά μάλλον θα την απορρίψει

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα εξετάσει νέα πρόταση του Ιράν για τη Μέση Ανατολή, ύστερα από απόρριψη προηγούμενης και απειλές. Το αδιέξοδο παραμένει, ενώ οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν παραμένουν άκαρπες.
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Αποχώρηση 5.000 αμερικανών στρατιωτικών από τη Γερμανία

Οι ΗΠΑ θα αποσύρουν 5.000 στρατιώτες από τη Γερμανία μέσα σε 6 έως 12 μήνες, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, εν μέσω εντάσεων μεταξύ Τραμπ και Ευρωπαίων συμμάχων για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και τη διαμάχη με τον Γερμανό καγκελάριο.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Δεν είμαι ικανοποιημένος με την πρόσφατη πρόταση του Ιράν

Ο Τραμπ δήλωσε πως δεν είναι ικανοποιημένος με την πρόσφατη πρόταση του Ιράν για τον τερματισμό του πολέμου, σημειώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται τηλεφωνικά, ενώ η Τεχεράνη υπέβαλε την πρότασή της μέσω Πακιστάν.
Κτίριο Κογκρέσου ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τον στολίσκο Global Sumud Flotilla

Η αμερικανική διπλωματία καταδίκασε τον στολίσκο για τη Γάζα, θεωρώντας τον υπέρ της Χαμάς και απόπειρα υπονόμευσης του ειρηνευτικού σχεδίου Τραμπ, ζητώντας από τους συμμάχους να αποτρέψουν τη στήριξή του και να μπλοκάρουν τα πλοία.