ΓΔ: 2606.2 -0.65% Τζίρος: 61.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:35:41
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν

Η Γαλλία ζητά τερματισμό του πολέμου στη Μέση Ανατολή από το Ιράν

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, οι ΥΠΕΞ Γαλλίας και Ιράν τόνισαν την ανάγκη τερματισμού του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με τον Γάλλο ΥΠΕΞ να προειδοποιεί για αύξηση εντάσεων και τον Ιρανό να καταγγέλλει τις αμερικανικές απειλές ως εγκλήματα πολέμου.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιρανό ομόλογό του Αμπάς Αραγτσί, τόνισε την ανάγκη «να τεθεί τέλος στον πόλεμο» στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ανακοίνωση της πρεσβείας του Ιράν στη Γαλλία.

Κατά τη συνομιλία, οι δύο υπουργοί συζήτησαν «τις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις καθώς και τα ζητήματα που δημιουργούνται διεθνώς συνεπεία της πολεμικής σύγκρουσης». Ο Γάλλος υπουργός υπογράμμισε ότι οι απειλές κατά υποδομών δεν θα έχουν άλλο αποτέλεσμα από την αύξηση των εντάσεων στην περιοχή, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο Αμπάς Αραγτσί κατήγγειλε τις αμερικανικές απειλές, κάνοντας λόγο για «εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία». Παράλληλα, προειδοποίησε ότι αν αυτές υλοποιηθούν, η απάντηση των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν θα είναι αποφασιστική και συνολική.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΕΞ Γαλλίας: Το Ιράν οφείλει σημαντικές παραχωρήσεις για ειρήνη

Ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό τόνισε πως το Ιράν πρέπει να προχωρήσει σε σημαντικές παραχωρήσεις και να αλλάξει στάση προκειμένου να επιτευχθεί διαρκής ειρήνη και να λήξει ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με όσα ανέφερε στον ΟΗΕ.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν καλεί ΗΠΑ και Ιράν για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε ΗΠΑ και Ιράν να αποκλιμακώσουν μετά τα γεγονότα στα Στενά του Ορμούζ, τονίζοντας τη σημασία της διπλωματίας. Οι ΗΠΑ διατηρούν ναυτικό αποκλεισμό και το Ιράν έκλεισε για λίγο τα Στενά του Ορμούζ.
Εμανουέλ Μακρόν ομιλεί
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Απερίσκεπτη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, να παγώσουν τα πλήγματα

Ο Μακρόν κατήγγειλε την επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, μετά τα χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές, κυρίως στο Κατάρ, και ζήτησε παύση τους για το Άιντ αλ Φιτρ, ενώ πρότεινε άμεσες συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν.
Ιρακινή πετρελαϊκή αντλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Ρεκόρ εξαγωγών πετρελαίου από τον Αύγουστο σε περίοδο πολέμου

Το Ιράκ ανακοίνωσε πως εξάγει πλέον δύο εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως από τις αρχές Αυγούστου, επίδοση ρεκόρ εν μέσω πολέμου στη Μέση Ανατολή και παρά τον αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ από το Ιράν.
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν ζητά από ΗΠΑ αποδοχή όλων των όρων για άνοιγμα Ορμούζ

Το στενό του Ορμούζ παραμένει κλειστό, με το Ιράν να απαιτεί την αποδοχή όλων των όρων του από τις ΗΠΑ. Ο Τραμπ υποβαθμίζει τις ιρανικές απαιτήσεις, τονίζοντας τα οικονομικά προβλήματα της Τεχεράνης λόγω αμερικανικών κυρώσεων.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Όροι της Τεχεράνης για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος τόνισε ότι τα Στενά του Ορμούζ θα μείνουν κλειστά για τις ΗΠΑ αν δεν αλλάξουν στάση, θέτοντας αυστηρούς όρους και διαψεύδοντας τις ελπίδες για πρόοδο στις συνομιλίες για το στρατηγικό αυτό πέρασμα.