ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λογότυπο Χεζμπολάχ
Το επίσημο λογότυπο της Χεζμπολάχ με τα χρώματα της οργάνωσης.

Χεζμπολάχ: Πλήξαμε με πυραύλους ένα ισραηλινό πλοίο

Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε πύραυλο κρουζ σε ισραηλινό πολεμικό πλοίο ανοιχτά του Λιβάνου, στην πρώτη τέτοια επίθεση από την έναρξη του πολέμου. Το Ισραήλ απάντησε με επιθέσεις, σκοτώνοντας υψηλόβαθμο στέλεχος στη Βηρυτό.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πύραυλο κρουζ εναντίον ισραηλινού πολεμικού πλοίου στα ανοικτά του Λιβάνου, σε μια ενέργεια που αποτελεί την πρώτη τέτοιου είδους επίθεση μετά την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ στις 2 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της σιιτικής λιβανικής οργάνωσης, το ισραηλινό πλοίο «ετοιμαζόταν να επιτεθεί στο έδαφος του Λιβάνου», γεγονός που, σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ, προκάλεσε την αντίδρασή της.

Από την πλευρά του, το Ισραήλ υπογραμμίζει ότι το Πολεμικό Ναυτικό έχει πραγματοποιήσει πολλαπλά πλήγματα κατά στόχων στο Λίβανο τις τελευταίες ημέρες. Ένα από αυτά, την Τετάρτη, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο υψηλόβαθμου στελέχους της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστική περιοχή Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Εννέα νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά, από ισραηλινά πλήγματα

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο νότιο Λίβανο προκάλεσαν εννέα θανάτους, ανάμεσά τους δύο παιδιά και πέντε γυναίκες, και 23 τραυματίες. Ο πρόεδρος του Λιβάνου καταδίκασε τις παραβιάσεις της εκεχειρίας από το Ισραήλ.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος Λιβάνου καταδικάζει τις ισραηλινές παραβιάσεις της εκεχειρίας

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Ζοζέφ Αούν καταδίκασε τις ισραηλινές παραβιάσεις της εκεχειρίας στον νότο και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να πιέσει το Ισραήλ για σεβασμό του διεθνούς δικαίου, καθώς συνεχίζονται οι επιθέσεις και καταγράφονται θύματα.
Ντόναλντ Τραμπ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Ζήτησα από Νετανιάχου «χειρουργικά» πλήγματα στον Λίβανο

Ο Τραμπ δήλωσε στο Axios ότι συμβούλεψε τον Νετανιάχου να επιλέγει μόνο «χειρουργικά» πλήγματα κατά του Λιβάνου, αποφεύγοντας έναν πλήρη πόλεμο κατά της Χεζμπολά, για να προστατευτεί η εικόνα του Ισραήλ. Εξέφρασε επίσης τη συμπάθειά του για τον Λίβανο.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ισραήλ αρνείται ότι επιδιώκει εδαφικά οφέλη στον Λίβανο

Ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ Γκίντεον Σάαρ δηλώνει πως το Ισραήλ δεν έχει εδαφικές βλέψεις στον Λίβανο και πως οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στα σύνορα αποσκοπούν αποκλειστικά στην προστασία των Ισραηλινών πολιτών.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Αούν: Οι συνομιλίες με Ισραήλ στοχεύουν στη λήξη του πολέμου

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, υπογράμμισε πως στόχος των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ είναι ο τερματισμός του πολέμου, ενώ τόνισε ότι αληθινή προδοσία είναι να οδηγείται η χώρα σε πόλεμο για ξένα συμφέροντα.