Οι Αμερικανοί ειδικοί απεσταλμένοι Στιβ Γουίτκοφ και Τζάρεντ Κούσνερ ενδέχεται να επισκεφθούν το Κίεβο τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον κορυφαίο σύμβουλο του Ουκρανού προέδρου, Κιρίλο Μπουντάνοφ. Η επίσκεψη συνδέεται με τις προσπάθειες αναζωογόνησης των ειρηνευτικών συνομιλιών με τη Ρωσία, οι οποίες έχουν παγώσει από το ξέσπασμα του πολέμου στον Κόλπο.
«Ο Κούσνερ, ο Γουίτκοφ, ο (γερουσιαστής) Λίντσεϊ Γκρέιαμ – αυτοί αναμένεται να έρθουν. Ποιος άλλος θα βρεθεί εκεί, θα το δούμε» ανέφερε ο Μπουντάνοφ στο πρακτορείο Bloomberg, επισημαίνοντας ότι η επίσκεψη ενδέχεται να πραγματοποιηθεί λίγο μετά το Πάσχα των Ορθοδόξων, στις 12 Απριλίου.
Η επίσκεψη αυτή θα αποτελέσει την πρώτη επίσημη παρουσία των Γουίτκοφ και Κούσνερ στο Κίεβο. Μέχρι σήμερα, οι δύο απεσταλμένοι έχουν πραγματοποιήσει ταξίδια στη Μόσχα για συνομιλίες με Ρώσους αξιωματούχους, ενώ οι επαφές τους με Ουκρανούς εκπροσώπους περιορίζονταν στις Ηνωμένες Πολιτείες.