ΓΔ: 2229.59 -1.37% Τζίρος: 232.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:11
Ένοπλος στην Υεμένη
Ένοπλος παρακολουθεί έκρηξη με μεγάλο σύννεφο καπνού σε έρημο της Υεμένης.

Ισραηλινός στρατός: Πύραυλος από Υεμένη έπεσε σε ισραηλινό έδαφος

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι αναχαιτίστηκε πύραυλος που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη προς το Ισραήλ, στην τέταρτη τέτοια επίθεση από την έναρξη του πολέμου. Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για παρόμοια προηγούμενη επίθεση.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε πύραυλο που εκτοξεύτηκε από την Υεμένη με κατεύθυνση προς το Ισραήλ, σηματοδοτώντας την τέταρτη επίθεση αυτού του είδους από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν αυτήν την απειλή», υπογραμμίζοντας την ετοιμότητα των ισραηλινών δυνάμεων απέναντι σε νέες επιθέσεις.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, σύμμαχοι του Ιράν, είχαν αναλάβει την ευθύνη για προηγούμενη πυραυλική επίθεση στο Ισραήλ, η οποία δεν προκάλεσε θύματα ή ζημιές, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκτόξευση πυραύλων
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Επίθεση Φρουρών της Επανάστασης σε βιομηχανία στο νότιο Ισραήλ

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν ότι έπληξαν με βαλλιστικούς πυραύλους βιομηχανικό συγκρότημα στο νότιο Ισραήλ, ως απάντηση σε επιθέσεις εναντίον βιομηχανικών κέντρων του Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση στην κρατική τηλεόραση.
Ισραηλινό άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Επαρκούν τα συστήματα αναχαίτισης πυραύλων, δεν υπάρχει έλλειψη

Πηγή του ισραηλινού στρατού διαβεβαιώνει πως δεν υπάρχει έλλειψη αντιαεροπορικού εξοπλισμού, διαψεύδοντας φήμες για εξάντληση αποθεμάτων, ενώ τονίζει ότι ο στρατός είναι έτοιμος για παρατεταμένο πόλεμο.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Συνεδριάζει το συμβούλιο ασφαλείας για πιθανή εκεχειρία με Λίβανο

Το Ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει απόψε για πιθανή κατάπαυση πυρός στον Λίβανο, μετά από πέντε εβδομάδες συγκρούσεων με τη Χεζμπολάχ που έχουν προκαλέσει χιλιάδες νεκρούς και εκτοπισμένους, σύμφωνα με τις λιβανικές αρχές.
Έκρηξη στη Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Η κατάπαυση πυρός με Ιράν δεν σημαίνει τέλος πολέμου

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως οι ΗΠΑ συντόνισαν με το Ισραήλ τη συμφωνία προσωρινής κατάπαυσης πυρός με το Ιράν, τονίζοντας ότι δεν σημαίνει το τέλος του πολέμου και πως το Ισραήλ παραμένει έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Η αντιπολίτευση μιλά για «πολιτική καταστροφή» λόγω κατάπαυσης πυρός

Ο Γιαΐρ Λαπίντ κατηγόρησε τον Νετανιάχου για αποτυχία στους στόχους του πολέμου, χαρακτηρίζοντας τη νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός πολιτική καταστροφή και εκφράζοντας δυσαρέσκεια που το Ισραήλ αγνοήθηκε στις αποφάσεις.