ΓΔ: 2697.58 -0.15% Τζίρος: 399.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σημαία ΗΠΑ και Ιράν

Η Βιέννη αρνήθηκε στις ΗΠΑ χρήση εναέριου χώρου για Ιράν

Η Αυστρία αρνήθηκε στις ΗΠΑ τη χρήση του εναέριου χώρου της για στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν, λόγω ουδετερότητας, ενώ το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι έγιναν «πολλά» σχετικά αιτήματα από την Ουάσινγκτον.

Η Αυστρία αρνήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες τη χρήση του εναέριου χώρου της για στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, επικαλούμενη την πολιτική ουδετερότητάς της, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.

Εκπρόσωπος του υπουργείου επιβεβαίωσε την πληροφορία του αυστριακού πρακτορείου APA, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ είχαν υποβάλει «πολλά» αιτήματα για υπερπτήσεις, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνιστεί ο ακριβής αριθμός τους.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, κάθε αίτημα εξετάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας, προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τις αρχές της ουδετερότητας που διέπουν τη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Παράγει νέους πυραύλους με υπάρχοντα εξαρτήματα, λέει η WSJ

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, το Ιράν επανεκκινεί την παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων από υπάρχοντα εξαρτήματα και εργάζεται σε υπόγειες εγκαταστάσεις, με τους ρυθμούς να παραμένουν χαμηλότεροι σε σχέση με πριν τον πόλεμο.
Εμανουέλ Μακρόν επίσημη τελετή
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν και Λι Τζάε Μιουνγκ: Συνεργασία για ασφάλεια στα Στενά Ορμούζ

Μακρόν και Λι Τζάε Μιουνγκ συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία για την ασφάλεια στα Στενά του Ορμούζ, ενώ η Νότια Κορέα στέλνει ομάδα επιθεώρησης για να εκτιμήσει την ασφάλεια στη ναυσιπλοΐα, χωρίς να αναπτύξει στρατεύματα.
Στενό του Ορμούζ πλοία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Προειδοποίηση στη Ν. Κορέα για ανάμειξη στο στενό του Ορμούζ

Το Ιράν προειδοποίησε τη Νότια Κορέα για «σοβαρές συνέπειες» αν συμμετάσχει στρατιωτικά με τις ΗΠΑ στο στενό του Ορμούζ. Η Σεούλ εξετάζει το ενδεχόμενο, αλλά δεν έχει ληφθεί απόφαση και δίνει έμφαση στην προάσπιση της δικής της ασφάλειας.
Ντόναλντ Τραμπ και Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Απειλεί άμεσο πλήγμα στο 'Βουνό της Αξίνας' στο Ιράν

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως οι ΗΠΑ ίσως πλήξουν σύντομα το «Βουνό της Αξίνας», μια οχυρωμένη πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν κοντά στη Νατάνζ, χαρακτηρίζοντας τον πόλεμο με το Ιράν ως «παιχνιδάκι» για τις αμερικανικές δυνάμεις.
Νότια Κορέα στρατός σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Σκέψεις για συμμετοχή σε αποστολή ασφαλείας στο Ορμούζ

Η Νότια Κορέα εξετάζει συμμετοχή σε στρατιωτική επιχείρηση στο στενό του Ορμούζ, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την άμυνά της έναντι της Βόρειας Κορέας. Ακόμα δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση, σύμφωνα με επίσημες πηγές.
Επίθεση πυραύλων νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Το Κουβέιτ δηλώνει ότι δέχεται επίθεση από το Ιράν

Οι ένοπλες δυνάμεις του Κουβέιτ ανακοίνωσαν ότι δέχονται επίθεση με πυραύλους και drones από το Ιράν, μετά από τις πρόσφατες συγκρούσεις με τις ΗΠΑ, ενώ αντιαεροπορικά συστήματα επιχειρούν να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις.