ΓΔ: 2352.75 -0.92% Τζίρος: 221.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα

Μέση Ανατολή: Επίθεση με δύο βλήματα σε δεξαμενόπλοιο κοντά στο Κατάρ

Δεξαμενόπλοιο επλήγη από δύο αγνώστου προέλευσης βλήματα 30 χλμ. βόρεια της Ντόχα, προκαλώντας ζημιά και πυρκαγιά που κατασβέστηκε. Η UKMTO διερευνά το περιστατικό και δεν έχει επιβεβαιώσει την προέλευση των βλημάτων.

Ένα δεξαμενόπλοιο επλήγη από δύο άγνωστης προέλευσης βλήματα στον θαλάσσιο χώρο περίπου 30 χιλιόμετρα βόρεια της Ντόχα, πρωτεύουσας του Κατάρ, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO.

Η υπηρεσία ανέφερε ότι «το πλοίο επλήγη από δυο βλήματα. Το ένα προκάλεσε πυρκαγιά η οποία πλέον έχει κατασβεστεί, ενώ το άλλο δεν εξερράγη». Όπως επισημαίνεται, η UKMTO δεν είναι σε θέση «να επιβεβαιώσει την προέλευση των βλημάτων» και οι έρευνες για το περιστατικό βρίσκονται σε εξέλιξη.

Νωρίτερα, η ίδια πηγή είχε ενημερώσει ότι το περιστατικό σημειώθηκε στη 01:35 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ώρα Ελλάδας. «Το δεξαμενόπλοιο χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα στην αριστερή πλευρά, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά το κύτος πάνω από την ίσαλο γραμμή», ανέφερε η ανακοίνωση.

Η UKMTO διευκρίνισε ότι το πλήρωμα του πλοίου είναι ασφαλές και ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σεμπαστιέν Λεκορνί πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο Λεκορνί προβλέπει μακρά διάρκεια του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Λεκορνί τόνισε ότι η κρίση στη Μέση Ανατολή θα διαρκέσει ως το φθινόπωρο και ανακοίνωσε μέτρα στήριξης 710 εκατ. ευρώ, ενώ η δημοτικότητά του πέφτει, με 39% θετικές γνώμες σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.
Επίθεση στη Βηρυτό
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: 12 νεκροί, ανάμεσά τους 2 παιδιά, από ισραηλινά χτυπήματα

Δώδεκα νεκροί στον Λίβανο από διαδοχικά ισραηλινά πλήγματα, εν μέσω συνεχιζόμενων συγκρούσεων Χεζμπολάχ-Ισραήλ. Σκοτώθηκε και διοικητής της Χεζμπολάχ. Μάχες παρά την εκεχειρία, με έλεγχο «ζώνης ασφαλείας» από το Ισραήλ.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Αούν: Οι συνομιλίες με Ισραήλ στοχεύουν στη λήξη του πολέμου

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, υπογράμμισε πως στόχος των διαπραγματεύσεων με το Ισραήλ είναι ο τερματισμός του πολέμου, ενώ τόνισε ότι αληθινή προδοσία είναι να οδηγείται η χώρα σε πόλεμο για ξένα συμφέροντα.
Πανοραμική της Βηρυτού
ΔΙΕΘΝΗ

Χεζμπολάχ: Ανούσια η κατάπαυση πυρός στον Λίβανο λόγω ισραηλινών επιθέσεων

Βουλευτής της Χεζμπολάχ χαρακτήρισε «ανώφελη» μια εκεχειρία με το Ισραήλ λόγω συνεχιζόμενων επιθέσεων, αντιδρώντας στην παράταση κατάπαυσης πυρός κατά τρεις εβδομάδες. Τόνισε το δικαίωμα απάντησης σε ισραηλινές επιθέσεις.
Μνημείο Αζαντί Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν: Δεν επιδιώκουμε πόλεμο, αλλά υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, αγιατολάχ Μοτζταμπά Χαμενεΐ, δήλωσε πως το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο, αλλά θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά του, ζητώντας αποζημιώσεις και νέα τακτική στα Στενά του Ορμούζ.